Vreme čitanja: oko 1 min.

Umrla "Super baka"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima njene nećake, Kejt Meknil, glumica Gudrun Ure preminula je u svom domu u Londonu

  • 14

Gudrun Ure, glumica koja je igrala "Super baku" ("Super Gran") u popularnoj dečjoj seriji iz osamdesetih, umrla je u 98. godini.

Prema rečima njene nećake, Kejt Meknil, preminula je u svom domu u Londonu.

Ure je rođena 1926. u Miltonu od Kempsija, blizu Stirlinga, a odrastala je u Glazgovu. U ranoj karijeri glumila je na festivalu u Edinburgu, u Dečjem pozorištu i u scenskoj verziji Otela iz 1951. u kojoj je glumio i režirao Orson Vels. Kasnije se pojavila u TV dramama "Casualty" i "Midsomer Murders".

Ali Ure je najpoznatija po tome što je bila "Super baka", ulozi koju je preuzela sa 59 godina. Njen lik je imao nadljudsku snagu i agilnost nakon što ga je pogodio magični zrak, a serija je sadržala osnovne specijalne efekte iz tog doba i kartvheeling kaskaderski dvojnik. Zasnovana je na knjigama dečjeg autora Foresta Vilsona, prvi put objavljenih 1978. sa ilustracijama Dejvida Mekija.

Nekoliko zvezda sedamdesetih i osamdesetih pojavilo se u seriji, uključujući bacača kugle Džefa Kejpsa, glumca Roja Kinira i fudbalera Džordža Besta, piše Guardian.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa91

    16. maj 2024 | 13:19

    Ista Eva Ras

  • Zvele

    16. maj 2024 | 14:03

    Ova bre ista Eva Ras ....

  • Filip

    16. maj 2024 | 11:22

    Почивај у миру Смиљка, сада у рају поново можеш да се играш са својим Живком (тј Симом) са којим си толико смеха и радости подарила кроз серију Срећни људи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA