≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana premijera filmskog spektakla "Furioza: Pobesneli Maks saga"

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naslovne uloge poneli su Anja Tejlor Džoj i Kris Hemsvort

  • 1
Održana premijera filmskog spektakla "Furioza: Pobesneli Maks saga" Foto: KeepItReels

Beogradska publika je, prva posle kanske, imala priliku da uživa u premijernoj IMAX projekciji petog nastavka čuvene franšize „Pobesneli Maks“. U Cineplexx-u Galerija 21. maja je prikazan dugo očekivani film studija Warner Bros. u distribuciji Blitz filma, „Furioza: Pobesneli Maks Saga“, koji je privukao i brojne poznate ličnosti među kojima su bili: muzičari Žika i Dragi Jelić, glumci Vladan Savić, Lena Bogdanović, Ivan Jevtović, poznata TV lica Boško Jakovljević, Marija Savić Stamenić, Ana Stamenković, Mira Lekić i mnogi drugi.

Više od dva sata neverovatne akcije ostavilo je bez daha sve prisutne koji su remek delo genijalnog kultnog reditelja Džordža Milera gledali na najvećem platnu u zemlji. Anja Tejlor Džoj je fantastično oživela mladu Furiozu i pokazala sjajnu dramsku snagu, a Kris Hemsvort je briljirao u ulozi kontroverznog, zastrašujućeg, a ujedno i emotivnog antagoniste Dementusa. Radnja filma osvetljava početke omiljene ratnice, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon. Pored sjajne glumačke ekipe ovaj postapokaliptični pustolovni film je montirala oskarovka Margaret Siksel, a muziku komponovao Džanki XL.

Film je sniman u pustinji Australije, a neverovatne kaskaderske scene iznova definišu granice kinematografije. Koliko je bilo zahtevno snimanje filma govori činjenica da je samo jedna akciona scena koja traje 15 minuta snimana više od 70 dana uz učešće preko 200 kaskadera.

Uz impresivan vizuelni stil koji je postao zaštitni znak serijala, „Furioza“ postavlja novi standard u žanru akcionih filmova. U dugo očekivanom povratku u distopijski svet koji je stvorio pre više od 40 godina s kultnim filmovima "Pobesneli Maks", Miler sada ponovo okreće stranicu sa potpuno novom i originalnom, akcionom avanturom koja predstavlja priču o nastanku legendarnog lika iz višestruko nagrađivanog globalnog hita "Pobesneli Maks: Autoput besa". Novi film Warner Bros. Pictures-a produciraju Miler i njegov dugogodišnji partner, producent i oskarovac Dag Mičel, a u Srbiji distribuira Blitz film.

Film je na repertoaru u bioskopima širom zemlje od 23. maja, a 22. maja će pretpremijerno biti prikazan u bioskopu CineStar Ada Mol.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Film "Furioza: Pobesneli Max Saga" premijerno prikazan u bioskopu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gledalac

    22. maj 2024 | 10:23

    Zao mi je moja dva ipo sata potrosena na ovaj film.Zao mi je sto je stari dobri film sa Mel Gibsonom ovim nastavkom obesmislen.Ovo sto gledah je nasilni film o sakaćenju sa lošim scenariom, bez muzike koja i ako postoji se ne čuje od tandrkanja efekata koji zvuče kao šerpe.Film nema natpis da nije za decu i time krši sve zakone a nije jer vise liči na mučilište živih ljudi a ne na sagu o pobedi pravde.Jedins svetla tacka je glumica sve ostalo je propalo vreme jer vam nista osim jezivih eksplicitnih dcena čerečenja, gorenja tela ne ostaje u secanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA