O romanu "Kad je mesec nisko" na osamdeset drugoj tribini Laguninog književnog kluba

Roman Nadije Hašimi "Kad je mesec nisko" biće tema osamdeset druge tribine Laguninog književnog kluba, koja se u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC održava prvog petka u decembru, 3. decembra od 18 sati.

  • 0
Laguna

Foto: Laguna/Promo

O dirljivoj priči posvećenoj svim ljudima koji širom sveta tragaju za mestom koje će zvati domom govoriće Dragana Kovačević, novinarka i književna kritičarka, i Ivana Jovanović, novinarka i pesnikinja.

Zasnovan na istinitim događajima, roman "Kad je mesec nisko" posvećen je problemu izbeglica, proteranih nevoljom, u bekstvu od nemogućnosti opstanka u sopstvenim zemljama. Ovi obični ljudi koje je život primorao da postanu begunci putuju teškim putevima i susreću se sa još težim raskršćima. Koliko je to put selidbe, toliko je put preoblikovanja ljudske duše. Jednom takvom stazom putuje i porodica Veziri.

Feriba, devojčica koja raste bez majke, osuđena je odmalena na borbu s predrasudama. Nakon mukotrpnog odrastanja uspeva da se obrazuje, postaje učiteljica i udaje se za Mahmuda, muškarca koji je voli i poštuje. Imaju troje dece i njihovoj sreći nema kraja… Sve dok Mahmud ne postane žrtva talibanskih fundamentalista. Prinuđena da sa decom hitno napusti Kabul, Feriba mora pronaći način da pređu Evropu i stignu do Engleske. Na tom neizvesnom putu koji vodi kroz mrak, preko planina, ili kroz granične kontrole sa lažnim pasošima, njen petnaestogodišnji sin Selim će se odvojiti od nje. Feriba ne zna da li je razdvojenost prokletstvo ili blagoslov. Možda će njen sin uspeti da dosegne odredište čak i ako ona ne uspe. No dok se njeno podvojeno srce kida, Selim još težom stazom polako stremi ka tački u kojoj će se porodica možda susresti.

Roman "Kad je mesec nisko" je na popustu od 30% do 3. decembra u knjižarama Delfi, na sajtu laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA