≫ 

Spaljene kosti ne dokazuju ništa

"Kuća zmaja" podgrejala je još jednu teoriju fanova

  • 0
House of the Dragon kuća zmaja Daniel Scott-Smith  Skot Smit

Foto: Profimedia/Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA

U knjizi "Ples sa zmajevima" u jednom od prvih poglavlja pred Deneris (ona još vlada u Mirinu) donose kosti deteta koje je navodno spalio njen zmaj Drogon. Kroz knjigu Deneris mori sećanje na tu devojčicu, Hazeu, ali protkane sumnjom da je zmaj zaista ubio dete. Spaljene kosti ne dokazuju ništa...

Sa tom mišlju Džordž R.R. Martin hteo je da čitamo i jedno od poslednjih poglavlja te knjige - smrt Kventina Martela. Ovog lika nismo videli u "Igri prestola", ali on je sin doranskog kralja i Oberinov bratanac, koji dolazi u Mirin da zaprosi Deni. Prosidba ne uspeva, ali Kventin odlučuje da sam ukrade jednog od Deninih zmajeva, koje baš zbog te spaljene devojčice Deni drži zarobljene u jami ispod Velikih piramida Mirina.

House of the Dragon kuća zmaja

Foto: Profimedia/courtesy Ollie Upton/HBO/ Capital Pictures / Film Stills

Kventinova avantura završava se tako što on tri dana umire u agoniji, spaljen do neprepoznatljivosti. Ili barem tako mislimo.... Spaljene kosti ne dokazuju ništa.

Sa druge strane, u Džonovim poglavljima, Mensa Rajdera stavljaju u kavez i spaljuju. Ispostavilo se da su, Melisandrinim činima, spalili Čegrtavu Košulju, a da je Mens živ i zdrav. I u knjigama, i u seriji smo postoji scena u kojoj Teon ubija i spaljuje dva dečaka, a onda tvrdi da su to Bren i Rikon. Spaljene kosti ne dokazuju ništa...

Sedma epizoda "Kuće zmaja" ("House of the Dragon") u sinoćnoj epizodi priredila je jednu sličnu scenu, a fanovi nisu mogli da ne pomisle koliko često tela spaljena do neprepoznatljivosti u ovoj priči tako često ne pripadaju onima za koje se tvrdi.

Epizoda po imenu "Plavikraj" ("Driftmark") tako je podgrejala još jednu teoriju fanova knjiga (nakon Lemongejta) - da je Kventin živ i da ćemo ga još videti u "Vetrovima zime" ili "Snovima o proleću". Da će se možda kao unakaženi mladić, slomljeni vojnik, vratiti iz rata koji je njegov otac tako pažljivo i tiho vodio, ali od koga nije uspeo da se zaštiti, kako to obično biva.

Ili je možda Kventin uspeo da zajaše zmaja, moguće Viseriona, tako što ga je umilio i omamio hranom, kao što se to desilo sa zmajem Ovcokradicom u "Vatri i krvi", pokazavši tako da ti i ne treba "prava krv" da bi stekao moć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA