Vreme čitanja: oko 2 min.

Roman preveden na više od 30 jezika: "Teci kao reka" Šeli Rid u izdanju Vulkan izdavaštva

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča o najdubljim misterijama ljubavi

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/ Vulkan izdavaštvo

Vulkan izdavaštvo objavilo je priču prepunu strasti autorke Šeli Rid Teci kao reka, koja je već objavljena u 37 zemalja i prevedena na 31 jezik, a sprema se i filmska adaptacija inspirisana ovim delom.

Nezaboravni likovi i divlja priroda čija lepota oduzima dah prepliću se u ovoj dirljivoj priči o odrastanju, prijateljstvu i pronalaženju porodice i ljubavi tamo gde to najmanje očekujemo.

Jednog prohladnog jesenjeg dana 1948. godine, Viktorija Neš isporučuje kasne breskve sa porodične farme usred divlje lepote Kolorada. Dok ulazi u svoj gradić, zaustavlja je tajanstveni stranac razbarušene kose i tamnih očiju. Taj slučajni susret zauvek će promeniti njihove živote.

Tako počinje očaravajuća priča o izborima koji se donose u deliću sekunde. Viktorija napušta jedini dom za koji je ikada znala i beži u planine, gde se bori da preživi u divljini.

"Trudila sam se da tečem kao reka, ali mi je trebalo vremena da shvatim šta to zapravo znači. Nastavila sam da tečem uprkos preprekama, ali to ipak nije sva moja životna priča. Jer, poput toka reke, i ja sam usput skupljala sve one sitne delove, i baš to me je dovelo dovde, do mesta gde sedim sa šumskom zemljom na dlanovima, a srce još uči da se ne plaši sebe." – odlomak iz knjige Teci kao reka.

"Zadivljujući roman koji se čita u jednom dahu i koji će se dugo pamtiti."Irish Examiner

"Glas Šeli Rid prava je sila prirode, dirljiv, inspirativan i potpuno nezaboravan." – Boni Garmus, autorka bestselera Lekcije iz hemije

Šeli Rid je bila viši predavač na Zapadnom univerzitetu u Koloradu gotovo tri decenije, gde je predavala pisanje, književnost, ekološke studije i držala dodatne časove najboljim studentima. Osnivač je specijalizacije iz oblasti životne sredine i održivosti, kao i programa podrške za studente prve godine i za one pod rizikom. Diplomirala je u oblasti pisanja i književnih studija na Univerzitetu u Denveru i na postdiplomskom programu za kreativno pisanje na Univerzitetu Templ. Osim toga, članica je Upravnog odbora Vita instituta za umetnost.

Ako ste uživali u bestseleru Tamo gde rakovi pevaju, knjiga Teci kao reka je pravi izbor za vas. Dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA