≫ 

Napustila je Ajka sa samo 35 centi u džepu: 8 zanimljivih činjenica koje niste znali o Tini Tarner

Poznata po snažnom glasu, zgodnim nogama i neverovatnoj atmosferi koju pravi na svojim koncertima, Tina nosi zvanje "kraljica rokenrola"

  • 2

Na današnji dan 1939. godine rođena je Tina Tarner, energična američka pevačica, jedan od najuspešnijih i najprodavanijih muzičkih izvođača svih vremena.

Njena karijera traje decenijama, tačnije od 1958. godine kad je pevala sa grupom Kings of Rhythm, dok se šezdesetih istakla kao član muzičkog dua "Ajk i Tina Tarner" (Ike & Tina Turner). Duo, koji je ujedno bio i ljubavni par, napravio je vanvremenske pesme A Fool In Love, It's Gonna Work Out Fine, River Deep - Mountain High, Proud Mary (koja je dobila Gremi nagradu) i Nutbush City Limits.

Prema navodima iz njenog memoara iz 1986. godine, Tina se razvela od Ajka zato što ju je fizički zlostavljao. Započela je samostalnu karijeru, nižući uspešne hitove Let's Stay Together, Private Dancer i What's Love Got To Do With It - koja je dobila 4 Gremi nagrade (Tina ih je ukupno dobila 12).

Tina Tarner Foto: Tanjug/AP

Tina se oprobala i u filmskim vodama, zaigravši u biografskom ostvarenju What's Love Got To Do With It, kao i u rok mjuziklu Tommy, akciji Mad Max Beyond Thuderdome i Last Action Hero.

Ovom prilikom prenosimo i nekoliko stavki koje niste znali o ovoj živoj legendi:

1. Njeno pravo ime nije Tina Tarner, već Ana Mej Bulok.

2. Njenu seksi javnu pojavu potencirao je Ajk (koji je kasnije, ironično, zbog toga imao izlive ljubomore).

3. Napustila je Ajka 1976. godine sa samo 35 centi i karticom za benzin u džepu.

Tina Tarner Tina i suprug Ervin Bah / Foto: Profimedia

4. Oborila je svetski rekord 1988. kad je pevala pred 184.000 ljudi u Marakani Rija de Žaneira. U tom trenutku, to je bila najveća dokumentovana publika ikada.

5. Ima najpoznatije noge u šou biznisu - to je izjavio Džordž Buš 2005. kad joj je uručena nagrada Kennedy Center Honors

6. Bila je "kuguarka". Nakon Ajka počela je da se zabavlja sa 17 godina mlađim Ervinom Bahom za kog se udala 2013. godine

7. Iste godine je postala državljanin Švajcarske, odbacivši američko državljanstvo.

8. Autoput u Tenesiju nosi njeno ime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA