≫ 

"Ne odustaj": Legendarna pesma koja je nekim ljudima spasila život, uključujući i Eltonu Džonu

Piter Gebrijel i Kejt Buš podarili su svetu numeru koja inspiriše

  • 0
Piter Gebrijel, Kejt Buš Piter Gebrijel i Kejt Buš Printskrin: Youtube/Peter Gabriel

Duetskih numera ima na pretek, a jednu od najlepših zajedničkim snagama izveli su Piter Gebrijel i Kejt Buš. Legendarna pesma "Don't Give Up" ("Ne odustaj") nastala je sredinom osamdesetih, a svetlost dana ugledala u oktobru 1986. godine.

Inače, prvobitno je ovaj hit sa Piterom Gebrijelom trebalo da otpeva Doli Parton, ali je kantri zvezda odbila. Umesto nje izvela ju je čuvena Kejt Buš.

Inače, pesma je ispirisana fotografijama Dorotee Leng, iz doba Velike krize (globalni ekonomski krah koji je počeo 1928. godine i trajao do 1939. godine), na kojima su prikazani Amerikanci pogođeni siromaštvom.

Gebrijela su ove fotografije inspirisale i stvorio je pesmu "Don't Give Up", koja je u potpunosti primerena teškim ekonomskim uslovima u Engleskoj. Piter je komponovao stihove u situaciji o čoveku čija nezaposlenost izaziva stres u njegovim porodičnim vezama.

Gebrijel je pevao stihove koja opisuju osećanja izolovanosti, usamljenosti i očaja kod čoveka, dok Kejt peva reči nade i ohrabrenja.

Ova pesma je toliko inpirativna i puna nade, da je čak spasila život mnogim ljudima, prema njihovom priznanju u komentarima na ovu pesmu koja je objavljena na Jutjubu.

Piter Gebrijel, Kejt Buš Printskrin: Youtube/Peter Gabriel

Između ostalog i Eltonu Džonu.

- Ta pesma mi je spasila život. Pomogla mi je da se otreznim... - rekao je muzičar, i dodao da stihovi te numere motivisali da reši narkotika, budući da je bio zavisnik od droge i alkohola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA