Alen Islamović 18. juna na Ex Yu Rock Festu u Starčevu

Alen je nedavno sa bendom Srčani udar snimio singl "Na pola koplja"

  • 2
Alen Islamović Alen Islamović / Foto: Mario Krištofić

Jedan od najpoznatijih pevača naših prostora Alen Islamović nastupiće 18. juna (21 h) na 12. mini izdanju Ex Yu Rock festivala, kome posetioci mogu prisustvovati besplatno na Trgu Neolita u mestu Starčevo, nadomak Pančeva.

- Sviraćemo sve najbolje pesme koje je bojio moj glas. Na repertoaru će biti i novi singl "Na pola koplja" - najavljuje Alen.

Počevši muzičku karijeru 1980. kao basista legendarnih Divljih jagoda, Alen je u bendu ubrzo preuzeo ulogu pevača za čuveni album "Motori" (1982), i potom "Čarobnjake" (1984) i "Vatru" (1985). Vokalno izražajan i scenski upečatljiv, islamović na poziv vođe Bijelog dugmeta Gorana Bregovića postaje pevač institucije jugoslovenskog roka za njihova poslednja albuma “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” (1986) i “Ćiribiribela” (1988).

Solo karijeru počinje albumom “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna”  (1989), a do danas je u svojoj diskografiji upisao osam studijskih i dva live albuma.

Album “Tajno“ (2019) je stigao nakon šestogodišnje diskografske pauze i sadrži čak 17 pesama, među kojima ima novih poput dueta "Nije mi dobro" sa pevačicom Enelom Palavra, ali i starih stvari snimljenih u novim aranžmanima kao što su “Hej, Bihaću jedini si” , “Samo nebo zna”, “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna”.

Alen je nedavno sa bendom Srčani udar snimio singl "Na pola koplja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    17. jun 2020 | 10:21

    Alija Islamović je solidan pevač, Bebek je za njega izmislio pevanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA