• 0

"Ima samo jedan razlog koji me tera da se ovako pozdravim sa svima...": Poslednja poruka Morikonea

Morikone je svoju poslednju poruku napisao neposredno pre kobnog pada, kao da je osetio da mu se bliži kraj

  • 0
Ennio Morricone, Enio Morikone

Foto: Tanjug/AP

- Ja sam, Enio Morikone, mrtav - reči su koje otvaraju poslednju poruku koju je napisao Enio Morikone, i koju je advokat Đorđo Asuma pročitao novinarima, piše italijanski Lagone.

Slavni maestro u poruci nastavlja:

- Tako da to najavljujem svim prijateljima koji su mi uvek bili bliski, kao i onima koji su malo udaljeni, a koje pozdravljam sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve imenovati. Ali, u posebnom pamćenju su mi Pepućo i Roberta, veliki prijatelji poslednjih godina mog života - nastavlja Enio i dodaje:

- Postoji samo jedan razlog koji me tera da se pozdravim sa svima na ovaj način: Želim privatnu sahranu. Ne želim nikoga da uznemiravam - pročitao je advokat.

- Želim da se s ljubavlju sećam svojih sestara i njihovih najmilijih i da im kažem koliko sam ih voleo. Intenzivan i dubok pozdrav mojoj deci, snahi, unucima. Nadam se da znaju koliko sam ih voleo. Poslednja, ali ne najmanja bitna, Marija. Naša izvanredna ljubav nas je objedinila i žao mi je da je napustim. Najteže mi je od nje da se oprostim.

Smrt, objašnjava Asuma, dogodila se u 2:20h zbog "postoperativnih komplikacija", nakon pada usled kog je Morikone prijavio slomljenu butnu kost.

- Kada je napisana njegova poslednja poruka? Napisao je pre nego što je pao, pre nego što se povredio. Očigledno je već osetio da nešto... - objašnjava Morikoneov advokat i dodaje:

- Sahrani će prisustvovati samo članovi porodice i možda jedan ili dva prijatelja. Želeo je da se sahrana održi u potpunoj privatnosti. Porodica još nije odlučila gde i kada će se održati, ali sam dobio ovlašćenje da čitam ovu poruku koju je Enio napisao vlastitim rukama.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima