≫ 

Koncert grupe Artan Lili u bašti kluba "Fest"

Bend se iz alternative uveliko izdigao do mejnstrim pozicije što svedoče redovno rasprodati koncerti u svim prostorima po Beogradu

  • 3
Beogradski Bir Fest, Beer fest, Artan Lili Artan Lili / Foto: Nikola Tomić

Alternativna rok grupa Artan Lili imaće koncert u subotu, 5. septembra u bašti kluba "Fest" u Zemunu, kao iznenadna zamena za otkazani koncert hard kor sastava Ritam nereda na istom mestu.

Popularni art noise bend ima za sobom dva studijska albuma "Artan Lili" i "New Deal", a treći "III" je uveliko u nastajanju, u izdanju dve diskografske kuće - PGP RTS i Croatia Records.

Autor pesama i lider grupe Bojan Slačala sa pevačicom Romanom Slačalom i ostatkom ekipe predstavlja pravu koncertnu atrakciju, u odličnoj razmeni energije sa publikom.

Pred kraj 2019. godine napravili su čitavu revoluciju u marketingu muzičke industije, kada su osmislili kampanju za predstojeći album u pripremi, tako što su snimili zaredom čak 5 spotova i prezentovali ih u 5 dana: "Maca", "Foliram", "Priča", "Oud" i "Pedana".

Bend se iz alternative uveliko izdigao do mejnstrim pozicije što svedoče redovno rasprodati koncerti u svim prostorima po Beogradu, kao što su tradicionalna dva u nizu početkom januara u klubu Elektropionir.

Osim toga, Artanovci su svirali i u Subbeernom centru, UK "Vlada Divljan", klubu "Fest", festivalima Beer Garden, Beer fest, i na manifestacijama širom zemlje i regiona.

Beogradski Bir Fest, Beer fest, Artan Lili Foto: Nikola Tomić

Bojan Slačala vodi paralelno i svoj drugi sastav garažne scene Stuttgart Online, u kome Romana učestvuje kao reditelj spotova, što se odigralo i sa najnovijim video klipom za singl "Dok hodamo bosi".

Posle ukidanja vanrednog stanja Artan Lili je svirao u Somboru na čuvenom događaju "Somborski kotlić", kao i u Smererevskoj palanci, dok su drugi zakazani nastupi (Overload festival u Vladičinom Hanu, No Sleep fest u Hangaru luke Beograd) morali biti otkazani usled pandemije Covida-19.

Tako će ih sada publika prestonice gledati posle duže pauze pod vedrim nebom bašte kultnog, rokerskog kluba "Fest", u centru Zemuna.

Ulaznice su u prodaji u Felix Shopu (TC Sremska) i u klubu FEST po ceni od 1.000 dinara.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje Kostic

    3. septembar 2020 | 13:22

    Bas me zanima ko ovo slusa. Neinventivni kvazi pop rok ... nije ni cudo da su Narodnjaci uspeli kad ovakvima dajete prostor u novinama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA