≫ 

Ponovo radi Filharmonija: Gabrijel Felc i najbolji muzičari opet na okupu

Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program

  • 0
Beogradska filharmonija Šef dirigent Gabrijel Felc / Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za „Veče Mocarta“ koje će se održati u tri termina, u Sali Beogradske filharmonije, od 17 – 19. septembra, od 20 časova.

Iako je sezona 20/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

- Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli - rekao je direktor Ivan Tasovac.

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima. Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima. Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

Video: Vodič kroz Filharmoniju: Otkrijte tajni prolaz u srcu Beograda i kako nastaje najbolja muzika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA