≫ 

Bend koji se dva puta našao na Rollingstone top 500 listi objavio novu pesmu

Pixies su se, inače, našli čak sa dva albuma u upravo objavljenom izboru "500 najboljih albuma svih vremena" uticajnog američkog časopisa Rollingstone

  • 0
Pixies Pixies / Foto: Promo

Američki bend Piksiz (Pixies), kog čekamo 31. avgusta 2021. godine na beogradskom stadionu "Tašmajdan", objavio je novu pesmu "Hear Me Out", koja će se 16. oktobra naći kao dvostruka A strana vinilnog singla sa "Mambo Sun".

"Hear Me Out" je otpevala basistkinja Paz Lenčantin (Lenchantine), koja je i koautor sa gitaristom Blek Frensisom (Black Frances), a pesma je snimljena tokom sesija za aktuelni album "Beneath the Eyrie" (2019). Lenchantin se jedina iz benda pojavljuje u nadrealnom vestern spotu Maksimile Lukač (Maximilla Lukacs).

Pixies su se, inače, našli čak sa dva albuma u upravo objavljenom izboru "500 najboljih albuma svih vremena" uticajnog američkog časopisa Rollingstone - na 390. mestu je prvenac "Surfer Rosa" (1988) koji je "postao zvuk devedesetih, pošto su svi od Nirvane do PJ Harvey išli kod (producenta albuma Stiva) Albinija, nadajući se da će uhvatiti takvu snagu", dok je na 141. mestu drugi album "Doolittle" (1989), krcat alt-rok hitovima kakvi su “Debaser,” “Here Comes Your Man,” “Monkey Gone to Heaven,” “Hey” i “Gouge Away”.

Ulaznica za koncert Pixies 31. avgusta 2021. godine u prodaji su preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA