Bajaga je napisao pesmu koja je postala veliki narodnjački hit: Prepustio ju je slavnoj pevačici

- Otpevao mi je u jednoj garderobi. I ja kažem: "Molim te, daj mi tu pesmu" - prisetila je folk zvezda

  • 13
Momčilo Bajagić Bajaga Momčilo Bajagić Bajaga Foto: ATA images

Legendarni Momčilo Bajagić Bajaga je tokom svoje karijere stvorio veliki broj pesama koje su postali veliki hitovi. Osim za potrebe "Bajage i Instruktora", slavni rok muzičar pisao je i za druge pevačke zvezde, za Zdravka Čolića, Branka Đurića Đura i mnoge druge.

Ono što je zanimljivo jeste da stvorio numeru koja je postala veliki narodnjački hit. U pitanju je pesma "Da budemo noćas zajedno", koju više od 20 godina sa uspehom peva Vesna Zmijanac.

Slavna pevačica se prisetila kako je dobila ovu numeru u emisiji "Oko magazin" RTS-a

- Mi smo radili jednu Novu godinu zajedno. I, u stvari, on je imao tada u to vreme (pesmu) "Moji su drugovi" i "Da budemo noćas zajedno". Njemu su bile to dve slične pesme. i otpevao mi je u jednoj garderobi. I ja kažem: "Molim te, daj mi tu pesmu. Nemoj da snimiš dve iste pesme". I dao mi je - rekla je Vesna i nastavila:

- I to je stajalo i stajalo kod mene. Ja sam snimila album i ona nije bila na tom albumu. I on je mislio da sam ja zaboravila na tu pesmu. Međutim, ja sam znalada sam na tom albumu imala hitova. Nju sam sačuvala, jer sam znala da je veliki hit - naveča je pevačica i dodala:

Vesna Zmijanac, Festival Ulaz, Vesna Zmijanac Foto: Nikola Tomić

- Jedino što nisam znala , kako je on čuje u mom izvođenju. I kada smo ušli u studio jednoga dana (on je rekao): "Ti moraš da je otpevaš. Znaš onu tvoju pesmu "Crne oči". A ja, onako u šoku, mislim se kakve "Crne oči" i "Da budemo noćas zajedno". Ja sam upravo uzela da ispričam pesmu ("Da budemo noćas zajedno") kao on, onako kako on radi. Međutim, ne, on je hteo ja to da otpevam. I, sada, ja počnem da pevam da mu to liči na "Crne oči" . U sebi mislim, to ne može nikako da liči, jer su potpuno drugačije  - zaključila je Vesna Zmijanac.

I, kao što možete da vidite, Momčilo Bajagić Bajaga je potpisan da je radio tekst, muziku i aranžman za pesmu "Da budemo noćas zajedno".

Vesna Zmijanac Printskrin: Youtube/Vesna Zmijanac

Poslušajte pesmu "Da budemo noćas zajedno" koju peva Vesna Zmijanac:

Video: Da li se iza Bajaginih pesama kriju istinite priče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. februar 2021 | 20:45

    Bajaga fura svoj fazon od samog pocetka pa do dan danas ,zato je opstao i prepoznatljiv po svom stilu, moji su drugovi zestoki momci velikog srca,zivot je nekad siv nekad zut,ruski voz ,pada vlada itd...i kad se pojavio njega je volelo i staro i mlado ,bio je miljenik u narodu

  • Sexo

    15. februar 2021 | 20:44

    Bajagi je svaka na mjestu, covjek je genije.

  • авбгдђ

    16. februar 2021 | 11:26

    Није за Бранка Ђурића Ђура него ЂУРУ не скрнавите језик!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA