≫ 

Brajan Mej odabrao najomiljeniju solažu koju je odsvirao u grupi "Queen": Odgovor će vas iznenaditi

Ako ste mislili da su to solaže u pesmama "Bohemian Rhapsody" i "The Show Must Go On", prevarili ste se

  • 1
Brajan Mej Brajan Mej Printskrin: Youtube/YouTube Test

Brajan Mej važi za jednog od najboljih gitarista svih vremena. U razgovoru za "Guitar World", poznati muzičar je otkrio koja je to bila najbolja solaža koju je odsvirao u njegovoj grupi "Queen".

Iako su mnogi mislili da će reći da je to solaža za pesmu "Bohemian Rhapsody" ili "The Show Must Go On", Mej je dao iznenađujuć odgovor.

Naime, on je odabrao solažu za pesmu "Killer Queen".

- Solo "Killer Queen" bio je prvi put da sam zaista uspeo da prebacim na harmoniju i sve te harmonije se kreću, ne prate se paralelno - svi komuniciraju kao što bi to radio mali džez bend - rekao je Mej.

Brajan je takođe izabrao najbolju gitarsku solažu svih vremena. Nije odabrao svoju, već svog kolege Erika Kleptona. Gitarsku solažu za pesmu "Key To Love".

- To je Klepton, "Key To Love", sa albuma "John Maiall’s Blues Breakers". To je najtoplije goruće visokostrastveno delo koje sam ikad čuo u životu - još do danas. Jednostavno ga volim. Potpuno cepa, i to nikada neću preboleti. To je jedna od mojih velikih inspiracija - rekao je Mej za Guitar World".

Video: Legendarni gitarista grupe Queen odsvirao himnu Liverpula You’ll Never Walk Alone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA