"On je izuzetan čovek, ovo će biti muzički događaj godine": Sopran Marija Jelić oduševljena Domingom

Slavni tenor večeras, 8. septembra, nastupa na beogradskom stadionu Tašmajdan, u okviru završetka Belefa

  • 0
Marija Jelic i Plasido Domingo Marija Jelić i Plasido Domingo / Foto: Tanjug/Mirjana Todorić

Srpski sopran Marija Jelić kazala je Tanjugu nakon probe sa jednim od najznačajnijih tenora u istoriji opere Plasidom Domingom u beogradskom Kolarcu, da je oduševljena spontanošću svetske zvezde i da će koncert, na kojem će zajedno nastupiti 8. septembra na stadionu Tašmajdan biti izvanredan.

Uz Dominga, Jelić i Simfonijski orkestar RTS-a, na sutrašnjem koncertu će publika imati prilike da čuje i italijanski Sopran Anu Piroži, a specijalni gost prvorazrednog umetničkog događaja biće devetogodišnja saksofonistkinja Kristina Vasić iz Paraćina koju je Domingo upoznao na velikom takmičenju mladih talenata u Budimpešti.

Jelić je naglasila da zajedno sa maestrom Domingom za sutrašnji koncert priprema jedno iznenađenje.

- Publika će biti oduševljena kada uživo sazna o čemu se radi. Probe su izvanredno prošle. Prvi put sam srela maestra i imali smo zanimljive razgovore. Verujem da nas čeka istinski operki spektakl  na Tašmajdanu - kazala je Jelić.

- Maestro Domingo je izuzetan čovek, proveli smo dosta vremena juče zajedno, na klavirskoj probi, a kasnije i na orkestarskoj. Bila sam iznenađena njegovim veoma pozitivnim komentarima o mom pevanju, kao i predlogom da mu se priključim u pevanju još jednog bisa. On je izuzetan čovek, pre svega, a takođe i umetnik, i njegova energija na sceni me pokreće. Mislim da će ovo biti događaj godine - rekla je umetnica za Kurir.

Sam Plasido Domingo je srećan što je nakon sedam godina ponovo u Beogradu.

- Prijatno sam iznenađen atmosferom u Beogradu i ljubaznošću ljudi koji su me dočekali. Vraćam se posle sedam godina i zadovoljstvo mi je što nastupam na koncertu u gradu u kome sam prvi put bio pre skoro 50 godina, kada sam bio na početku karijere. Vidimo se na Tašu - napisao je maestro na Fejsbuku.

Video: Plasido Domingo u Beogradu, Vesić poručio: Na koncertu samo vakcinisani i koji su preležali koronu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA