≫ 

Dobra muzika je opet mejnstrim: Iron Maiden pobeđuju Drejka u trci za najprodavaniji album

Metal ikone objavile su novi album “Senjutsu” u petak, 3. septembra, istog dana kada je Drejk objavio dugo očekivani “Certified Lover Boy”

  • 1
Iron Maiden i Drejk Drake Odsvirali ga / Foto: Profimedia/Ron Elkman /ddp USA, Tanjug/AP

Zvanična lista prodaje britanskih albuma ove sedmice pretvorila se u pravu “bitku” između novog albuma Iron Maiden “Sejutsu” i Drejkovog “Certified Lover Boy”.

Trenutno, Maideni imaju 8.000 prodaja više od drugoplasiranog Drejka, a konačna lista biće objavljena u petak.

Maidenov 17. studijski album “Senjutsu” pobeđuje je repera u fizičkoj prodaji i preuzimanju, a Drejk navodno pobeđuje na streamovima, pa kako se navodi u izveštaju ,,još nije sve gotovo”, prenosi Headliner.

Metal ikone objavile su novi album “Senjutsu” u petak, 3. septembra, istog dana kada je Drejk objavio dugo očekivani “Certified Lover Boy”.

Prema ažuriranju službenih top lista sredinom nedelje, nova zvezda Little Simz trenutno je na trećem mestu sa albumom ocenjenim sa pet zvezdica “Sometimes I Might Be Introvert”, a u prvih 10 su i The Wildhearts na broju četiri, dok je nedavna reunion turneja i najava novog albuma pogurala album grupe ABBA “Greatest Hits Gold” do broja šest.

Podsetimo, pre ovoga poslednji studijski album grupe Iron Maiden objavljen je pre šest godina. Posle neobično duge izdavačke pauze, ovaj legendarni britanski heavy metal sastav je upravo objavio album “Senjutsu”.

U slobodnom prevodu sa japanskog jezika izraz “Senjutsu” znači “taktika i strategija”. Naziv sedamnaestog studijskog albuma je tako u skladu sa načinom njegovog nastajanja. Kako je bend bio primoran da zbog globalne pandemije prekine poslednju svetsku turneju, u potpunosti se posvetio novim pesmama, pronalazeći način da svoj zvuk modifikuje.

Na albumu, posle više godina, autorski doprinos dali su gitarista Dejv Marej i basista Stiv Haris. Povodom njegovog objavljivanja frontmen grupe Iron Maiden Brus Dikinson je izjavio:

Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga tokom pauze koju smo imali sa turnejom “Legacy”. Naravno da je pandemija učinila da se stvari oduže. Pesme su veoma raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve koje prilično odudaraju od našeg uobičajenog stila. Želeli smo da fanovima sada, posle svega, pružimo nešto potpuno novo. Mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    8. septembar 2021 | 12:08

    Jedina grupa, koja na vrhuncu svoje karijere (80-ih) dolazi tri puta u Beograd.oš se sećamo njihovih svirki na hipodromu, sajmu i hali ,,Pionir"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA