Zovu je čudo od saksofona: Kiki je devojčica koja nastupala sa Plasidom Domingom

"Bila sam malo ponosna, bilo je prelepo a i takođe mnogo sam srećna što sam bila sa Domingom i što mi se to desilo, nemam reči i ne znam šta da kažem", rekla je Kristina

  • 0

Devojčica Kristina Vasić (9) iz Paraćina, koja je nastupila na Tašmajdanu sa Plasidom Domingom, kaže do je do kraja godine očekuju još četiri velika koncerta, od toga još jedan sa maestrom.

Ne skriva da je sinoć na nastupu imala tremu, koja je, kako kaže, nestala po izlasku na scenu, a posle sviranja osećale se sjajno dok je slušala aplauz.

Kiki kaže da mnogo voli da svira sa orkestrom.

Kristina koja je bila gost u vestima TV Tanjug kaže da želi da svira sa Kendi Dalfer i da poseti državu u kojoj živi.

Uskoro putuje u Budimpeštu, gde će imati gala koncert, pa za dve nedelje u Strazbur u Evropski parlamet i krajem godine ponovo u Budimpeštu, a potom i u Dubai.

"Plasido Domingo će biti dirigent ja ću svirati, jednva čekam da se ponovo vidimo i sviramo", rekla je Kristina.

Kaže i da joj je malo čudno kada čuje da je zovu čudo od saksofona.

Za nastup kojim je završen BELEF kaže da je bio prelep.

"Bila sam malo ponosna, bilo je prelepo a i takođe mnogo sam srećna što sam bila sa Domingom i što mi se to desilo, nemam reči i ne znam šta da kažem", rekla je Kristina koja je maestra upoznala prošle godine u Budimpešti.

Kaže da je bila na takmičenju Mali virtuozi u Budimpešti da je stigla do superfinala.

"Domingo je bio u žiriju, odlučio je da neko drugi pobedi a ja da budem zaštino lice", rekla je Kiki.

"Nije bio strog", dodala je i naglasila da je bila vrlo srećna i zahvalna što je Domingo došao do nje i rekao joj da je super svirala i da je bila odlična.

"Osećala sam se super kada mi je prišao i jedva sam čekala da čujem šta će reći", kazala je devetogodišnja devojčica iz Paraćina.

Kristina Vasić Kristina Vasić Printskrin: Tanjug

Počela je da svira zato što je zavolela saksofon kada ju je mama vodila u muzičku školu i kada je slušala njene đake.

"Tražila sam da mi daju saksofon da nosim kući, ali mi mama nije dala jer je bio veći od mene, ali nastavnik jeste", rekla je Kristina i dodala da je sa 3,5 godina počela da duva, a sa 4,5 je imala prvi koncert.

Dodala je da vežba svaki dan, pola sata ili sat.

"Fan sam Kendi Dalfer imam želju da odem kod nje u državu, ali ne znam gde je, želela sam da dođe u Niš i da sviramo zajedno. Tata joj je slao poruke, ali pošto je poznata nema vremena da odgovori", rekla je Kristina i na konstataciju voditelja da će Kendi videti ko je Kristina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA