≫ 

Zašto se raspalo Prljavo kazalište: Epidemija ili jedna odluka?

A šta se zapravo desilo?

  • 6
Prljavo kazalište Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od najpoznatijih i najvoljenijih ex-Yu i hrvatskih bendova, Prljavo kazalište, više ne postoji, potvrđeno je za Jutarnji list.

Članovi benda nsiu uspeli da smire uzavrele strasti koje su čuvenu grupu počele da potresaju mnogo ranije, a o kojima se uveliko pričalo po muzičkim kuloarima 2021. godine.

Tihomir Fileš rekao je Jutarnjem listu da, kao osnivač i vlasnik žiga i imena benda, kako pod tim imenom ostatak njegovih dojučerašnjih kolega više neće moći da nastupa, pa ni na već ugovorenim svirkama za ovu godinu.

- Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne - odlučan je Fileš.

A šta se zapravo desilo?

Šta je pošlo po zlu? Je li tačno da Houra i Fileš već godinu dana ni ne razgovaraju? I je li sudbini slavnog benda presudila dvogodišnja muzička pauza  uzrokovana epidemiološkim merama, kao što se priča među zagrebačkim muzičarima koji kažu kako je Houra navodno pre otprilike godinu dana s Damirom Lipovšekom i Fedorom Boićem počeo da snima novu ploču Prljavog kazališta, bez Fileša i Mladena Bodalca, kog je, pričaju, tek naknadno uključio u ovaj projekt, piše Jutarnji.

- Tačno je da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara po vlastitom izboru da radi samostalno. Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog Kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i Europske unije, to me je, blago rečeno, neugodno iznenadilo - govori Fileš, koji kaže za Jutarnji da Prljavo kazalište ide dalje.

- Kako bih i nadalje po svim navedenim radnjama Houre zaštitio interese grupe Prljavo Kazalište imam nameru i obvezu i nadalje koristiti i štititi svoj žig - kaže Fileš, koju je Jutarjem rekao kako na jesen izlazi knjiga o istoriji  Prljavog kazališta u kojoj će sve biti potanko objašnjeno.

Video: Milica Todorović u transu sa sinom teniske legende: Pevaju hit Prljavog kazališta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun

    5. maj 2022 | 19:28

    Zato sto se previse zaprljalo.

  • Vodolijax

    5. maj 2022 | 21:44

    Taj Fileš ne shvata da su pesme i članovi benda bitni a ne naziv benda.....mada meni ti mrzitelji Srba nisu bitni.......

  • todor

    6. maj 2022 | 09:41

    posle belog dugmeta a uz riblju corbu jedan od tri najboljih bendova ex yu!Kaze 'i strasno mrzim romea i juliju,sve mi stvari smrde sad na prevaru' pree dobro!pa borina..'kolko kosta da unutra placem'legendarno iz dva dinara druze..i onda kraljica 'i kako od svijeta da se branis,kao ruza sa dva smijesna trna ili snom' by bijelo dugme!i molim vas da niko ne spominje azru i djonija stulica jer to je takva budalastina od benda ni glasa ni teksta..tekst ala konstrakta..vauu kaze kako novo..revolucionarno..jojj..setila se da peva o zdravlju ufff koja umetnost..nametanja od strane medija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA