≫ 

"Ako to ne uradiš, slomiću ti vrat": Skin iz grupe Skunk Anansie o pismu koji je dobila od Grejs Džons

- Bilo je to tipično pismo Grejs Džons i razbesnelo me je - rekla je Skin, koja je dobila čast da svira na festivalu u čast upravo Grejs Džons

  • 1
Skunk Anansie, Grace Jones Foto: Profimedia Deyan Baric/Alamy / David Fisher/Shutterstock Editorial

Skin, pevačica grupe Skunk Anansie, pričala je za NME o "časti" da je zamoljena da svira na Meltdovn festivalu 2022. u čast Grejs Džons, i otkrila nezaboravno pismo sa zahtevom koje joj je legendarna koleginica poslala.

- Bila sam zgrožen jer smo mi bili prvi bend koji je tražila. Napisala nam je pismo u kojem je pisala: "Ako to ne uradiš, slomiću ti vrat!" Tako nešto! Bilo je to tipično pismo Grejs Džons i razbesnelo me je - rekla je Skin za NME.

Tokom 90-ih, Skin je negodovala na stalna poređenja sa Grejs Džons. Međutim, kada su se na kraju upoznali, postali su čvrste prijateljice.

- Osećala sam se kao da sam upoređena sa njom jer se crnkinje jednostavno upoređuju sa drugim crnkinjama, iako nismo nimalo slične jedna drugoj - objasnila je Skin i dodala:

- Bilo je dosadno i mislila sam da je to lenjo novinarstvo. Ali onda sam je video kako nastupa u Njujorku i shvatila:

- U redu, sada shvatam. Postoji stav prema nastupu Grejs koji i ja imam. To je bio prvi put da sam je srela i od tada smo se družili - rekla je Skin.

Skin je rekla da se nada da će Meltdown festival dovesti do priznanja koje Džons zaslužuje, uz prethodne zvezde festivala uključujući Dejvida Bouvija, Roberta Smita iz grupe The Cure, Joko Ono, Peti Smit, Dejvida Birna, Džona Pila i Reja Dejvisa.

- Grejs Džons nije ni blizu toliko hvaljena koliko bi trebalo da bude. Ona je tamo sa Rolingstonsima i Bitlsima, ali ne dobija iste obaveze – verovatno zato što je crnka. Naše društvo ima tendenciju da lavovski stavlja bele momke na drugačiji način - rekla je Skin.

Video: Džejla: Tražim novu pesmu, Marija Šerifović mi pomaže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA