Festival „Wind Rock fest“ od 28. do 31.jula u Vršcu: Nastupaju Električni orgazam, Orthodox Celts, Brkovi...

Bendovi Električni orgazam, Orthodox Celts, Ničim izazvan, Brkovi, neki su od poznatih imena koji će nastupiti na festivalu u Vršcu.

  • 0
Električni orgazam Foto: Tanjug/Rade Prelić

Tradicionalni muzički festival „Wind Rock fest“ biće ove godine održan na atraktivnom Vršačkom jezeru, od 28. do 31. jula, najavili su danas organizatori.

Bendovi Električni orgazam, Orthodox Celts, Ničim izazvan, Brkovi, neki su od poznatih imena koji će nastupiti na festivalu u Vršcu.

Novina ove godine je da su organizatori produžili festival za još jedan dan, i na taj način će publika imati priliku da uživa u još jednom rokenrol danu i noći.

Četvrtak i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će se kroz tradicionalni „Wind rock Up“, predstaviti publici, takmičiti i promovisati svoju muziku.

Za ovogodišnje izdanje prijavilo se 36 bendova, od kojih je publika glasanjem na Fejsbuk stranici izabrala šest, koji će se takmičiti u finalu 28. jula, prvog dana festivala.

Pored toga, organizator je izabrao još dva benda koji će se priključiti finalnom takmičenju.

Sledeći sastavi će se takmičiti: “Majmunsko ostrvo” (Žabalj), “Jevadh” (Novi Sad), “Kalibar” (Beograd, Zemun), “Rulja INC” (Lazarevac), “Sample Text” (Pančevo) i “Aurum” (Kragujevac).

Osim njih, u finalu će nastupiti i “Izgubizmo” (Bijeljina) i “Neke Face” (Zrenjanin), a pobednika će birati stručni žiri, sastavljen od najboljih ljudi sa rokenrol scene Srbije i regiona.

Prema idejnom konceptu “Wind Rock festa”, četvrkom će se predstaviti bend, koji je počeo od nule, i svojim vrednim radom i trudom ostvario velike rezultate na sceni.

Ove godine to će biti alternativni sastav “Nemi pesnik”, koji za veoma kratko vreme uspeo da osvoji publiku pesmom „Koliko si luda“, koju su slušaoci “Radija 202” izabrali za “Hit godine 2020“.

Petak kao početak vikenda ima čast da otvori pank rok bend Sara Džesika Panker, nazvan prema holivudskoj glumici, prošlogodišnji pobednici publike “Wind rock up” takmičenja.

Pored njih, zvuk irske muzike, pravu energiju, kao i velike hitove, u Vršac donose popularni “Ortodox Celts”, na sceni 30 godina, koju su 11. jula ujutro zatvorili 22. Exit u Novom Sadu.

Nastupiće i prijatelji festivala - bend “Jorgovani”, koji uvek napravi vrhunsku atmosferu na jezeru.

Glavne zvezde petka sigurno su muzičari rokenrol benda, 42 godine na sceni, Električni Orgazam, koji su na turneji po Srbiji i regionu, na čelu sa Srđanom Gojkovićem Giletom.

Čast da zatvore drugi festivalski dan u Vršcu imaće kaver bend iz Pančeva - “Rajko i živi zid”.

Subotu će otvoriti grupa Jurka iz Čačka, pobednici “Wind rock up” 2021, a onda stiže rege pop sastav Ničim Izazvan, koji je za kratko vreme osvojio publiku i muzičke liste svojim hitovima „O tebi“ i „Trideset“.

Oni najavljuju novi mini album za deceniju postojanja, a očekuje ih u oktobru solo koncert u Mts Dvorani.

Tu je i uvek energična i prijateljska ekipa iz Pančeva - Iskaz u žanru rep i hardkor muzike.

Regionalna pank folk rok atrakcija iz Hrvatske Brkovi posle Exit festivala, nastupiće u subotu, a onda će svirati još jedan kaver sastav “Zona Katastrofe” iz Novog Sada.

Program finalnog, četvrtog dana otvara beogradski hard rok bend Steel, kao i pobednici “Mobil demo festa” Headliner magazina, i festivala “Bunt” - grupa Sanitarium.

Za sam kraj će svirati bendovi “Neprijatelj Prelazi Zeku”, koji će predstaviti svoje hitove i ujedno predstojeći četvrti album, i “Seljačka Buna”, koji su mnogi želeli da čuju na vršačkom festivalu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA