≫ 

Metalika posle šest godina pauze iznenadila publiku: Objavili novu pesmu i najavili evropsku turneju

Numera "Lux Æterna" je već za nekoliko sati od objavljivanja preslušana više od milion puta

  • 3
Metalika

Printskrin: Youtube/Metallica

Grupa Metalika se posle pauze od šest godina ponovo vratila na "velika vrata" objavivši danas singl pod nazivom "Lux Æterna", kojim su ujedno najavili povratnički album i veliku turneju za sledeću godinu.

Album "72 Seasons" su producirali Greg Fidelman, Džejms Hetfild i Lars Ulrih, a stiže 14. Aprila sledeće godine. Međutim, na veliko zadovoljstvo njihovih fanova, danas su objavili jednu pesmu s albuma.

Numera "Lux Æterna" je već za nekoliko sati od objavljivanja preslušana više od milion puta.

Datumi njihove turneje kreću u Evropi istog meseca kada će i objaviti album, pre niza koncerata u Severnoj Americi kasnije tokom godine. Dodatna mesta su zakazana za Evropu i Ameriku 2024. godine. Turneja uključuje dva nastupa u svakom posećenom gradu, a bend obećava potpuno različite setliste i prateće postave na svakom.

U saopštenju za javnost, Hetfild ovako objašnjava naslov ploče:

- 72 godišnja doba. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘ko smo’. Moguće prepucavanje oko toga kakva smo ličnost. Mislim da je najzanimljiviji deo ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju sveta danas. Veliki die našeg iskustva u odraslom dobu je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz detinjstva. Ostajemo li zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo od tih okova koje nosimo.

Numeru poslušajte u nastavku teksta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA