≫ 

Massimo Savić je mogao da postane pevač Bijelog Dugmeta: Pisac otkrio detalje

"Taj raspad Jugoslavije i rat je i njemu pomrsio konce", rekao je pisac Đorđe Matić

  • 2
Masimo Savić Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Massimo Savić, koji je preminuo u 61. godini, je važio za istinsku muzičku legendu. Bio je apolitičan, a kada je počeo rat u bivšoj Jugoslaviji, nije hteo da se bavi muzikom.

- Otvorila su se vrata nekima koji su imali debelu kožu, a ja sam morao da prestanem. Muzika ne sugeriše rat, nego ljubav i lepotu - rekao je svojevremeno Massimo.

Ono što je zanimljivo jeste da je postojala mogućnost da Massimo Savić bude pevač grupe Bijelo Dugme.

- Kada se zemlja raspadala, on je imao najveće tiraže. Čak je postajala mogućnost da on postane pevač Bijelog Dugmeta. On je govorio u jednom trenutku, kada je na radio gostovao, kako mu nije bilo jasno zašto ga Bregović zove, da on kao pevač nikako ne može kao pevač da paše za Bijelo Dugme. A onda kada je čuo album "Arizona Dream", koji je radio Bregović, gde peva Igi Pop, onda mu se vratilo, da to može da bude niži tonalitet baritonski. Ko zna, možda bi bilo neko neobično Bijelo Dugme. Drugim rečima, taj raspad Jugoslavije i rat je i njemu pomrsio konce, kako bih rekao - rekao pisac Đorđe Matić u emisiji OKO magazin na RTS-u.

Inače, u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija povodom smrti Massima Savića, a od legendarnog umetnika su se oprostili članovi porodice, prijatelji, kao i poštovaoci njegovog rada.

Video: Massimo Savić o autotjunu, tračevima sa estrade, životu na ivici oštrice noža, drogi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    30. decembar 2022 | 19:48

    Masimo i "Bijelo dugme"? Taman posla!

  • Nazalost, pevao je dugme.

    2. januar 2023 | 22:51

    To se secam dobro. Prosto nije taj stil. Ne uklapa se nikako. On je u svom svetu i tacka. Nije za bendove. Mogu neki da cmizdre, to je tako. A na kraju, vise ne postoji, i polako ce pasti u zaborav, i bolje, nisu vise ta vremena. Sad je doslo ono, smuti pa prospi. Od pola recenice, i gluposti izgradi karijeru, obavezno diskoteka, gole zene, mlati rukama, da oteras muve. I bices kralj estradne misli, clan discipline lili itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA