≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vera Stolić je imala veliki uspeh na najvećem svetskom takmičenju folklorne muzike, a sada je tu nova pesma

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je pesma "Ne dam nikom ono što je moje" koja ima za cilj da srpskom narodu prenese poruku o značaju očuvanja svetinja na Kosovu i Metohiji, ali i pre svega, da pruži podršku našem narodu koji živi na tom području

  • 0

Pre nekoliko dana, 16. juna u prepunoj sali Multimedijalnog centra KVART u Kraljevu, organizovan je nezapamćen kulturni događaj. Sa početkom u 13 časova, održana je promocija pesme i spota Vere Stolić - "Ne dam nikom ono što je moje".

Vera Stolić, poznata pevačica tradicionalne muzike, kao i one novokomponovane u duhu tradicije, još jednom je svojom pojavom i nastupom impresionirala publiku. Naime, objavljena je još jedna Verina pesma, koja ima za cilj da srpskom narodu prenese poruku o značaju očuvanja svetinja na Kosovu i Metohiji, ali i pre svega, da pruži podršku našem narodu koji živi na tom području, što je ona i sama istakla: "S obzirom na to da je naš narod na području Kosova i Metohije trenutno u veoma teškoj situaciji, želim da kažem da je ova pesma pre svega posvećena njima. I smatram da je svako od nas dužan da im pruži podršku na bilo koji način, a mi smo to ovoga puta uradili pesmom!"

Pesmu je komponovao i aranžirao Dejan Aksić, jedan od naših najboljih producenata, čijem radu je zahvalan veliki deo muzičara sa naše estrade. Tekst pesme sa ovom izuzetnom porukom, napisao je uveliko priznati tekstopisac, Miroljub Jevtić. Spot za pesmu sniman je na Kosovu i Metohiji, u našim manastirima, kao i na mestima koja prikazuju pridodne lepote ovog područja, gde su zabeleženi divni kadrovi od strane Aleksandra Mihailovića.

Za snimanje spota i organizovanje promocije, posebno se zahvaljuju eparhiji raško-prizrenskoj i gradu Kraljevu.

Inače, Vera Stolić je prošle godine ostvarila veliki uspeh kada je na najvećem svetskom takmičenju folklorne muzike osvojila prvu nagradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA