≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bajaga slavio rođendan i najavio koncert za 21. april u mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bajaga slavio rođendan i najavio koncert za 21. april u mts Dvorani

  • 0

Momčilo Bajagić - Bajaga slavio je rođendan 64. rođendan pred medijskim ekipama u beogradskom "Lisabon baru" gde je najavio koncert sa svojim "Instruktorima" 21. aprila u mts Dvorani u čast 40 godina od izlaska albuma "Pozitivna geografija" i 40 godina postojanja benda.

"Bajaga i instruktori" su svirali 21. aprila 1984. godine koncert na kojem su predstavljali svoj album "Pozotivna geografija", a hroničari pop kulture u ondašnjoj SFRJ zabeležili su da je jedan od "Instruktora" Žika Milenković megafonom pozivao ljude na koncert, a članovi benda su se rukovali sa svim posetiocima koncerta.

Bajaga se zahvalio svim ljudima koji su došli na njegov rođendan.

"Lepo je da smo dočekali ovaj trenutak. Pre mts Dvorane sviraćemo 18. aprila u zagrebačkoj tvornici. Prvi koncert smo svirali u "Kulušiću" 18. aprila 1984. godine. Sada nema Kulušića, pa ćemo svirati u "Tvornici" rekao je Bajaga i posebno se zahvalio učenicima Osnovne škole "Vožd Karađorđe" od kojih je dobio tortu sa sa slatkim detaljima iz pesama benda.

Bajaga je za Tanjug rekao da je najviše uživao u koncertima i probama u 40 godina dugoj karijeri jednog od najugovečnijih bendova u ovom delu Evrope.

"Uvek smo nalazili načina da dođemo do naše publike. Komunicirali smo muzikom i pozitivnom energijom sa ljudima bez obzira na različite istorijske okolnosti koje su ponekada nesnosne" kazao je Bajaga.

Bajaga je najavio da će 21. aprila u mts Dvorani svirati samo pesme sa albuma "Pozitivna geografija", ali da nije siguran da li će članovi benda uspeti da se rukuju sa svom ljudima koji budu došli na koncert.

"Nije realno da ćemo uspeti da se rukujemo, a i da se slikamo sa svim poštovaocima našeg benda. Prisustvo mobilnih telefona svaki susret među ljudima može da pretvori i u fotografisanje. kasniće koncert" kazao je Bajaga.

Uskoro će izaći i knjiga poezije Momčila Bajagića Bajage.

"Skupio sam konačno sve pesm koje sam napisao sa naš bend ali za druge. Biće to zanimljiva knjiga" kazao je Bajaga.

Fotografkinja Goranka Matić je slikala bend za omot prvog albuma benda "Pozitivna geografija" i napomenula je da im je tada bila kao starija sestra.

"Fotografije za omot albuma su nastale u mojoj dnevnoj sobi. Bio je to klasičan ručni rad" kaže Matić i najavljuje foto-momografiju sa fotografijama iz svih peroda aktivnosti benda.

Gane Pecikoza, menadžer benda "Bajaga i instruktori" kaže da su u planu koncerti povodom retkog jubileja.

"Zakazali smo 42 koncerta ove godine. Bend će svirati u inistranstvu, ali u svim većim gradovima regiona" kazao je Pecikoza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Danijel, kojeg je Bajaga nazivao Danijela, se pojavio na rođendanu rokera i uručio mu poklon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA