Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradska filharmonija u visokom startu – Brams maraton sa Felcom

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brams maraton je monumentalni projekat koji je predstavljen kao jedan od kapitalnih u jubilarnoj filharmonijskoj sezoni

  • 0
Beogradska filharmonija Foto: Marko Đoković

Podvig filharmonijske sezone - Bramsov maraton uz sve četiri simfonije čuvenog kompozitora, orkestar izvodi zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, u petak 5. aprila u Kolarcu. Već od 18 časova, Beogradska filharmonija će biti u visokom startu pred početak Prve, a finiš se očekuje oko 22 časa uz poslednje taktove Četvrte simfonije.

Gabrijela Felca, filharmoničare ali i publiku, očekuje veliki izazov uz 160 minuta Bramsove muzike. Od popodnevnih do večernjih časova, orkestar će svakog sata svirati po jednu simfoniju (18č: Simfonija br. 1, 19č: Simfonija br. 2, 20č: Simfonija br.3, 21č: Simfonija br.4). Bramsov maraton predstavlja jedinstvenu priliku da se doživi kompozitorov simfonijski put od 1833. do 1885. godine.

Istorija Bramsovih simfonija bila je veoma komplikovana jer je poput mnogih kompozitora tog vremena, bio opterećen veličinom i dometima Betovenovog stvaralaštva. Zato mu je trebalo celih 14 godina da napiše Prvu simfoniju posle koje se oslobodio i uzleteo putevima sopstvenog stila. Nakon uspeha sa čuvenim ‘Betoven maratonom’ 2020. godine i Klavirskim koncertima Rahmanjinova koje smo u prvom delu sezone izveli za jedno veče, pred nama je ponovo veliki izazov ali sada to činimo sa većom lakoćom. Beogradska filharmonija je orkestar svetskih standarda kome je dovoljno da za jednu probu spremi celokupnu simfoniju, a to je zavidan sportski ritam. Veoma se radujem što ćemo se zajedno sa publikom udružiti u jedinstvenoj ekskurziji kroz Bramsov život”, rekao je šef-dirigent Gabrijel Felc.

Beogradska filharmonija Foto: Marko Đoković

Brams maraton je monumentalni projekat koji je predstavljen kao jedan od kapitalnih u jubilarnoj filharmonijskoj sezoni. Ulaznice su rasprodate ali su, zbog velikog interesovanja, karte za stajanje već u prodaji na blagajni Beogradske filharmonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA