Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećate li se Davora Ebnera? Bio je seks simbol, pa emigrant, radio u staračkom domu, a sada ima novi projekat

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Ideja projekta je da se okušam u nešto drugačijem žanru od onog koji je karakterističan za staru Reginu“ iskren je Davor

  • 2
Davor Ebner Foto: Enida Kajević

Sećate li se plavokosog dugokosog momka koji je slamao srca tinejdžerki krajem osamdesetih godina? Davor Ebner, osnivač i frontmen Regine, poseduje biografiju poput holivudskih zvezda - od pevača i seks simbola, preko emigranta koji je prao prozore i radio u staračkom domu u Nemačkoj, do današnjeg statusa operskog pevača u NPS-u i vođe novog benda Regina Ebner.

„Ideja projekta je da se okušam u nešto drugačijem žanru od onog koji je karakterističan za staru Reginu“ iskren je Davor. „Zvukom, produkcijom i svirkom nastojimo da se približimo novijim trendovima na tržištu i steknemo nove fanove. Ebner, pored mene, čine Ivan Dujmović (klavijaturista i producent), Đurica Maksimović (gitara) i Dino Ljuca (bubnjar)“.

Davor Ebner Foto: Enida Kajević

Nakon singlova „Krila anđela“ i „Putujemo“, Ebner su objavili i aktuelnu numeru/spot „Požuda“:

Pošto na koncertima publika očekuje i poznate hitove Regine, Davor je odlučio da ih izvode u autentičnom obliku uz savremeniji i kvalitetniji zvuk, kako bi bilo što manje žanrovske razlike između njih i Ebner numera.

„Ne pravimo neke velike planove, već puštamo da se stvari spontano dešavaju. Trenutno smo u studiju gde snimamo nove pesme, za koje verujemo da će se još više svideti fanovima. Bitno nam je da radimo ono što volimo i što nas ispunjava, bez stresa i pritisaka sa strane. Konačno ne moram nikome polagati račune sem samom sebi. Danas je avangarda biti normalan i tom svojom normalnošću se najviše ponosim“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada Ilić

    3. maj 2024 | 14:24

    To je taj glas! Bravo za pesmu. Za Davora je vreme stalo, kako izgleda covek. Nadamo se koncertu u Beogradu!

  • Branislav Tomašević

    3. maj 2024 | 15:26

    Glasom i stasom jeste za Holivud. Konačno prava muzika za dušu. Kakvo osveženje! Verujem da uživo zvuče još bolje. Svaka čast Davoru Regina, to je to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA