• 1

Posle više od 30 godina srpska predstava biće izvedena na Dubrovačkim letnjim igrama

U predstavi igraju Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Glid Stojanović, Katarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić

  • 1
Balkanski špijun

Plakat: Narodno pozorište u Beogradu

Predstava "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat, biće izvedena 16. i 17. avgusta na 70. Dubrovačkim letnjim igrama, najavilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Dubrovačke letnje igre ove godine se odvijaju pod motom "Mitovi grada" i traju 47 dana.

Obuhvatiće 80 umetničkih programa na 30 ambijetalnih lokacija i posle više od 30 godina biće izvedena jedna predstava iz Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram

"CIA snajka, CIA". Na 48. Festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, glumci Nela Mihailović, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević  nagrađeni su za uloge u predstavi „Balkanski špijun“, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat. Za ulogu Danice, Mihailovićevoj je pripala statueta „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje, a isto priznanje, osvojio je i Bandović, za lik Ilije Čvorovića. Milošević je dobio Nagradu „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu (Podstanar). #narodnopozoriste #narodno #narodnopozoristeubeogradu #drama #balkanskispijun #balkanspy #theatre #nationaltheatre #srbija #serbia #beograd #belgrade

A post shared by National Theatre in Belgrade (@narodno_pozoriste_u_beogradu) on

Za predstavu Narodnog pozorišta u Beogradu vladalo je veliko interesovanje, karte za izvođenje 16. avgusta rasprodate su u rekordnom roku, pa su organizatori odlučili da se predstava igra još jednom, 17. avgusta.

Predstava će biti izvedena u parku Gradac, na otvorenoj sceni koja ima 500 mesta.

U predstavi igraju Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Glid Stojanović, Katarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić.

U filmskim scenama pojavljuju se Boris Komnenić, Branko Vidaković, Vjera Mujović, Olja Bećković, Aleksandra Kolarov, Dunja Kostić i Nemanja Konstantinović.

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Koja

    Glume neku regionalnu saradnju, nisu čuli za oluju, ni za 1995, posle će da se čude kad budu bežali po stradunu!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima