≫ 

Mira Karanović odgovara na optužbe da je zbog hira otkazala predstavu: "Prevarili su publiku!"

- Što se mene tiče, oni su svojom neprofesionalnošću otkazali predstavu i prevarili publiku - kaže Mira za Telegraf.rs

  • 8
Mirjana Karanovic Mirjana Karanović, Foto: ATA Images

Na otvorenoj sceni u Aranđelovcu, u okviru Smotre umetnosti "Mermer i zvuci", 24. avgusta trebalo je da se odigra predstava "Balava", u kojoj glavnu ulogu igra Mirjana Karanović, a pored nje na sceni su Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora Simijonović.

Međutim, iz organizacije su rekli kako je "Mirjana odbila da igra predstavu".

- Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja pomenute predstave. Predstava je otkazana iz prostog razloga što glumica, gospođa Mirjana Karanović nije bila zadovoljna uslovima na Otvorenoj sceni, kao i parkom Bukovičke banje - rekli su iz organizacije.

Ipak, čuvena srpska glumica Mirjana Karanović za Telegraf.rs kaže da organizatori nisu obezbedili uslove da bi se predstava odigrala.

Ja nisam otkazala tu predstavu. Predstava je otkazana jer organizator, uprkos mejlovima koje su slali i govorili da je sve u redu i da su obezbedili sve da se prestava odigra, nisu obezbedili ni jedan jedini reflektor! - počela je Mira.

- Što se mene tiče, oni su svojom neprofesionalnošću otkazali predstavu i prevarili publiku. Ni ja, a ni ostale glumice u predstavi nismo došle da odigramo "tezgu", pokupimo honorare i odemo kući. U tu predstavu smo uložili mnogo da bi nam bilo svejedno kakva će ona izaći pred publiku. Nadam se da ćemo u Aranđelovac otići ponovo i odigrati predstavu u uslovima koje ona zaslužuje - rekla nam je Mira.

RTS, Jutro će promeniti sve, nova serija Mirjana Karanović, Foto: Marko Jovanović

Posle naše glumice, za Telegraf.rs su se zvaničnim saopštenjem oglasili i ispred produkcijske kuće Hartefakt predstave "Balava".

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Igranje "Balave" u Aranđelovcu otkazano je odlukom produkcije, dva sata pre početka predstave, jer domaćini nisu obezbedili ni minimum uslova za igranje predstave.

Apsolutno je netačno da je glumica Mirjana Karanović otkazala igranje, a još manje je tačno da je reč o "hirovitom" činu, ili da se nekome nije dopao Aranđelovac ili konkretna manifestacija "Mermer i zvuci", ili sam aranđelovački park.

Do poslednjeg trenutka, uprkos svemu pokušavali smo da obezbedimo minimum uslova ličnim angažmanom naše organizatorke. Kada je postupanje predstavnika domaćina jasno ukazalo da se problem neće rešiti bili smo prinuđeni da otkažemo igranje. Tek posle odluke produkcije, koja ima potpunu odgovornost prema svim glumcima i saradnicima koji realizuju program, ekipa naše predstave napustila je Aranđelovac.

Mirjana Karanović Mirjana Karanović, Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Prethodnim dogovorima, uobičajenom profesionalnom praksom i preciznim instrukcijama od članova ekipe zaduženih za organizaciju događaja Hartefakt je dogovarao sve tehničke uslove. Na licu mesta, prilikom montaže predstave utvrđeno je da domaćin Centar za kulturu Aranđelovac nije obezbedio rasvetu, nije bilo mogućnosti da se postavi svetlo za predstavu, a i sama predstavnica domaćina ostavila je našu organizatorku da sama rešava tehničke i organizacione probleme.

Vrhunac neprofesionalnog i nesposobnog ponašanja ogledao se u nizu pretnji, opravdanja i napada na članove naše ekipe. Uz to, prilikom dolaska glumačkog dela ekipe nije bilo nikog od organizatora, ni najmanjeg gesta koji bi ukazivao na pokušaj rešavanja problema. "Balava" je vrlo specifična predstava koja ima mali ali veoma precizni tehnički okvir za igranje. Bez rasvete nije moguće imati igranje ove predstave.

Kao i prošle godine na manifestaciju "Mermer i zvuci" i u Aranđelovac došli smo sa velikom radošću zbog svih prethodnih iskustava i velikog interesovanja publike, ali je bahato, neprofesionalno i neodgovorno ponašanje domaćina sprečilo igranje predstave. Pozivamo direktora Centra za kulturu Aranđelovac da uputi izvinjenje zbog netačnih i krajnje zlonamernih javnih reakcija. Ovakav odnos prema vrhunskim umetnicima neće obezbediti kvalitetniji kulturni život, već samo estradizovati i udaljiti našu publiku od kvalitetnih sadržaja.

Reakcija organizatora i medijska hajka na Mirjanu Karanović, je u najmanju ruku sraman čin, kojim se prikriva sopstvena nespremnost da se ispune minimalni dogovoreni tehnički uslovi i na taj način omogući izvođenje predstave. Zaista osuđeujemo ovakvo ponašanje i molimo medije da ne učestvuju u ovakvom vidu kampanje koja nema nikave veze sa onim što se u Aranđelovcu zaista desilo."

(I. Cicović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    27. avgust 2019 | 14:32

    Ja joj verujem. Lokalne vlasti u Srbiji su sacuvsj boze.

  • Arandjelovcanin

    27. avgust 2019 | 14:41

    Teska sredina za bilo kakav napredak ili boljitak.Ucmala provincija.

  • Vuki

    27. avgust 2019 | 14:19

    Odlična, domaćinska glumica..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA