≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava "Režim ljubavi" 28.maja u Bitef teatru

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je navedeno, predstava istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva gde se "ističe slojevitost ljubavi i ženskog identiteta"

  • 0
Pozorište, sala, predstava, sedište Foto: Pixabay

Predstava "Režim ljubavi" Kruševačkog pozorišta imaće svoju beogradsku premijeru 28.maja u Bitef teatru, najavili su danas organizatori.

Kako je navedeno, predstava istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva gde se "ističe slojevitost ljubavi i ženskog identiteta".

Rediteljka i scenografistkinja predstave Snežana Trišić je povodom beogradske premijere rekla da je ovo predstava o "ljubavi u svetu bez ljubavi".

Trišić je doktorirala pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde od 2015. godine vodi klasu pozorišne režije.

Režirala je više nagrađivanih predstava, a neke od njih su i "Narodni poslanik", "Branislav Nušić", "INK Pula" "Buba u uhu" i mnoge druge.

U predstavi, koja je premijerno prikazana krajem prošle godine u Kruševačkom pozorištu, igraju Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Aleksandra Arizanović, Nikola Rakić i Dragan Marinković.

Tekst je napisala Tanja Šljivar, kostimografkinja je Milica Grbić Komazec, muziku je komponovala Irena Popović, za scenski pokret zadužena je Isidora Stanišić, scenski govor je oblikovao Đorđe Marković,dok dizajn svetla potpisuje Rade Stamenković.

Tokom maja predstava će biti izvedena i 19.maja na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", kao i na pozorišnoj reviji domaćih pisaca "Joakimovi dani" 27.maja u Kragujevcu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA