Premijera mjuzikla "Brodvejske vragolije" u Pozorištu na Terazijama

Za potrebe ove predstave sašiveno je oko 160 kostima i, sa kraćom letnjom pauzom, proces rada je trajao skoro šest meseci

  • 0
Brodvejske vragolije Brodvejske vragolije / Foto: Promo/Pozorište na Terazijama

Premijera mjuzikla "Brodvejske vragolije" (The Drowsy Chaperone), u režiji Nebojše Bradića, biće održana 5. oktobra u 19:30h u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Na konferenciji za novinare, Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, predstavio je učesnike predstave i istakao da premijerom ovog mjuzikla zvanično počinje jubilarna 70. sezona jedinog muzičkog teatra kod nas. On je istakao da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Nebojša Bradić, kome je ovo prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama, rekao je da je ova predstava bila izazov u različitim disciplinama i da nije tipično brodvejska jer je u isto vreme i priča o mjuziklu i njegovim zlatnim pravilima.

Kostimograf Marina Medenica rekla je novinarima da je za potrebe ove predstave sašiveno oko 160 kostima i da je proces rada, sa kraćom letnjom pauzom, trajao skoro šest meseci.

Autorski tim čine i: Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Milica Cerović (koreograf), Miodrag Tabački (scenograf).

U predstavi igraju: Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša, Bojana Simeon/ Biljana Peković i Ljubiša Dinčić. Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Pretpremijera predstave je zakazana za 4. oktobar, a reprize 8. i 17. oktobra 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA