Završena sezona u niškom Narodnom pozorištu: "Teatar na raskršću" od 6. septembra

Niško pozorište nastavlja svoj život i aktivnosti tokom leta, gostovanjima i učešćem na festivalima

  • 0
Niško narodno pozorište Narodno pozorište u Nišu / Printskrin: Google maps

Izvođenjem predstave "Sladoled" niško Narodno pozorište završilo je pozorišnu sezonu, a narednih meseci sa svojim dvema predstavama gostovaće na festivalima u Kraljevu, Smederevu i Čortanovcima. Naredni susret sa niškom publikom zakazuju za septembar, kada će biti održan festival "Teatar na raskršću" koji je zbog pandemije odložen.

Narodno pozorište u Nišu zatvorilo je svoju pozorišnu sezonu, pred niškom publikom, u petak 26. juna, izvođenjem predstave “Sladoled” u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Posle pauze izazvane pandemijom virusa korona i onlajn predstava, koje je publika mogla da prati tokom aprila i maja meseca, najzad je na obostrano zadovoljstvo, došlo do kontakta između glumaca i publike.

Niško pozorište nastavlja svoj život i aktivnosti tokom leta, gostovanjima i učešćem na festivalima, koji će se ovog leta održati.

Tako će “Sladoled” videti i publika u Кraljevu, na letnjoj sceni njihovog pozorišta, 4. jula. Reč je o komediji koja prati sudbinu majke i ćerke, koje glume Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.

 
 
 
View this post on Instagram
Vilijam Šekspir KAKO VAM DRAGO Režija: Nikita Milivojević #narodnopozoristenisA post shared by Narodno pozorište Niš (@pozoristenis) on

Sa predstavom “Кako vam drago” u režiji Nikite Milivojevića, niško pozorište učestvuje na letnjem festivalu “Teatar u Tvrđavi”, u Smederevu, a u avgustu mesecu i na tradicionalnom Šekspir festivalu u Čortanovcima, sa istom predstavom.

Ovaj internacionalni pozorišni festival, osnovan je 2014. godine, a program festivala čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela.

U Pozorištu podsećaju da je drugi međunarodni pozorišni festival "Teatar na raskršću“, koji je trebalo da se održi u martu mesecu, odložen za septembar i biće organizovan od 9. do 16. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA