Premijera predstave "Divlje meso" oduševila publiku: Pozorišno čudo u Beogradskom dramskom pozorištu

Praizvedba je bila 1979. u Skoplju, a od tada je "Divlje meso" izvođeno širom ondašnje Jugoslavije

  • 0
Divlje meso Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Premijera predstave "Divlje meso" u režiji Jagoša Markovića oduševila je vešeras publiku u Beogradskom dramskom pozorištu.

Komad Gorana Stefanovskog je peta premijera ovog meseca na sceni "Teatra na Krstu".

Praizvedba je bila 1979. u Skoplju, a od tada je "Divlje meso" izvođeno širom ondašnje Jugoslavije.

Samo tri godine kasnije Slobodan Unkovski uradio je TV film u kome su igrali LJuba Tadić, LJiljana Krstić, Svetozar Cvetković.

Da se sprema pozoršno čudo u BDP-u bilo je jasno na najavnoj konferenciji za medije kada su glumci vidno uzbuđeni govorili da nikada ranije nisu učestvovovali u sličnom pozorišnon činu, a reditelj Marković da je predstava puna duše.

Baš tako je i bilo večeras u BDP-u, jer je publika uživala u beskompromisnom teatarskom činu koji na direktan, a ipak duševan, slovenski i balakanski način govori o istorisjkim ciklusima autodestrukcije i propadanja ovdašnjeg življa pod naletima fašizma, kolonijalizma, brutalalnih kapitalističkih normi globalizacije, pogrešno izabranih ideologija i božanstava...

Originalno smešten u predvečerije Drugog svetskog rata, komad "Divlje meso" je jednako aktuelan i danas.

U prvobitnoj podeli (kako je ranije najavljivano) trebalo je da budu Lane Gutović i Branka Katić, ali je došlo do promene u podeli u kojoj igra velika glumačka ekipa - Jovo Maksić, Sandra Bugarski, Luka Grbić, Marko Todorović, Aleksandar Vućković, Andrijana Ðorđević, LJubinka Klarić, Vanja Nenadić, Pavle Pekić, Emir Chatović, Milan Čučilović, Jana Milosavljević i Aleksandar Jovanović.

Protagonisti predstave "Divlje meso" ispraćeni su sa scene dugim i frenetičnim aplauzom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA