Vreme čitanja: oko 1 min.

Mira Trailović se tokom života družila sa Crnjanskim: O njemu je uvek lepo i svedeno govorila

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mislim da je osećala dug prema prijateljstvu koji su njeni roditelji gajili sa njim u mladosti", na

  • 0

Prošlo je 100 godina od rođenja nekadašnje upravnice Ateljea 212 Mire Trailović, a tokom svog života ona je imala prilike i da sarađuje i sa poznatim književnikom Milošem Crnjanskim.  Po njegovoj želi, režirala je njegova dela "Maska" i "Konak". Ističe da je specifičnost njihovih odnosa čuvala za sebe.

"Mislim da je osećala dug prema prijateljstvu koji su njeni roditelji gajili sa njim u mladosti. Tada je ona prvi put slušala o njemu i kasnije se sa njim i upoznala i družila. Ona je uvek lepo i svedeno govorila o Crnjanskom, da su ispijali čaj, da su se družili i mislim da je ona to osećala kao nekakvu porodičnu obavezu da profesionalno zapravo ono što su njeni roditelji započeli kao prijateljstvo ona to kroz svoju kreativnost ostavi kao trag u našoj istoriji", rekla je Aleksandra Milošević za "Oko magazin", savetnica Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

Ipak, kada se osamdesetih pojavio film "Roman o Londonu" po delu Miloša Crnjanskom na televiziji, koja je ona režirala, Mira Trailović nije bila zadovoljna svojim učincima, a tvrdila je da se "Roman u Londonu" pretvorio u njen lični roman.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs/izvor: Oko magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA