Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatija Ivanović: U predstavi "U ime oca i sina" igram temperamentnu ženu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U predstavi igraju Goran Šušljik, Miodrag Krstović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Vladan Gajović, Bojana Stefanović i drugi

  • 0
Zlatija Ivanović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Zlatija Ivanović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "U ime oca i sina" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ivanović je rekla da je komad Milovan Vitezovića (1944-2022) u adaptaciji Ivane Dimić i režiji Milana Karadžića imao premijeru na Savidan, a "igra stara garda, krem dela krem" Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju Goran Šušljik, Miodrag Krstović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Vladan Gajović, Bojana Stefanović i drugi.

Ivanović igra Katalinu, ženu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanja, i istakla je da uloga nije velika, ali je jako zanimljiva.

"O toj ženi nema puno istorijskih podataka, ali ju je pisac napisao kao ženu koja je svojim karakterom dosta uticala na Vukana i tok istoriji", naglasila je Ivanović.

Prema njenim rečima, Katalina je "temperamentna žena koja, nije nimalo slatka, strašno je jaka iznutra, manipulativna, ljuta što nije postala kraljica".

Ivanović je rekla da će se deca kroz predstavu "moći da informišu o fantastičnom putu Svetog Save, i istorijskom trenutku kad je Srbija postala država".

"Mislim da ćemo imati prilike da predstavu igramo i u matine terminu, što će biti zgodno za osnovce i srenjoškolce. Lepše je da se nešto pogleda kroz pozorišni prikaz, nego da se suvoparno sedi nad knjigom", ocenila je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA