Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Vučković: Za dobijanje nagrade "Petar Banićević" složile su se sve kockice

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govoreći o priznanju za uloge Mihajla Medakovića u predstavi "Očevi i oci" i Koste u "Urnebesnoj tragediji" u Narodnom pozorištu, Vučković je rekao da veruje da moraju "da se slože sve kockice da bi došlo do nagrada"

  • 0
Aleksandar Vučković Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Aleksandar Vučković koji je govorio o dobijenoj nagradi "Petar Banićević" Narodnog pozorišta u Beogradu za mlade glumce do 35 godina.

Govoreći o priznanju za uloge Mihajla Medakovića u predstavi "Očevi i oci" i Koste u "Urnebesnoj tragediji" u Narodnom pozorištu, Vučković je rekao da veruje da moraju "da se slože sve kockice da bi došlo do nagrada".

"Zaista sam presrećan sadržajem kojim smo se bavili, tekstom, kolegama, autorskim timom, festivalskim životom. Vremenom su se sve kockice posložile da dođe do priznanje", naveo je glumac.

Vučković je dodao da je možda u njemu prepoznata "identifikacija sa mladim buntovnikom i potrebom za radikalnom promenom, na razarajući način".

Prema njegovim rečima, u "Očevima i ocima" reditelj Veljko Mićunović je bacio fokus na pojedinca, unutar porodice i političkih okolonosti.

"Zanimljivo je gledati tri različite ideologije unutar jedne kuče i na koji način menja život i puteve likova", ocenio je glumac.

Vučkovič je rekao da će nakon nagrade "Petar Banićanin" kod njega "strah biti manji", jer je potvrda da to što radi ima smisla i da to neko vidi.

"S druge strane, strah će i rasti u obliku odgovornosti da opravdam priznanje. To je stalna borba. Još mi je sve sveže, tek će polako da se slegne, pa da vidim šta mi je dačje činiti", naveo je glumac.

Vučković je dodao da mu je cilj da još bolje fokusira svoje vreme i posvećenije prioni radu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ejdus: Trudim se da me nagrade ne opterećuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA