≫ 

Zbog jednog pečata u pasošu putnici zabranjen let: Evo zašto niko nije hteo da je pusti u avion

Putnici je zabranjen let jer je u svom pasošu imala pečat

  • 1
Tina Sibli Printskrin Instagram / sibley.tina

Tina Sibli, koja živi u Španiji, rezervisala je avio kartu za Tajaland kako bi prisustvovala venčanju, ali joj je zabranjeno ukrcavanje na let na aerodromu u Madridu.

Osoblje joj je reklo da se glavni problem nalazi na šestoj stranici njenog pasoša. Na toj stranici bio je turistički pečat (suvenir) iz Perua koji obeležio njenu posetu svetog grada Maču Pikču i Nacionalnog parka Vinikunka.

Pečatiranje pasoša dostupno je na nekoliko turističkih atrakcija kao što su Čekpoint Čarli u Berlinu, gradu Ciudad Mitad del Mundo u Ekvadoru kroz koji prolazi ekvator i Memorijalni muzej mira u Hirošimi, u Japanu.

Međutim, iako su ovi pečati popularnu među turistima, putnci Tini Sibli je nezvanično saopšteno da je pečat iz Perua zapravo "poništio" njenu putnu ispravu.

- Ne stavljajte ove turističke pečate u pasoš! Upravo su mi zabranili ukrcavanje na let za Tajland zbog njih. Poludela sam! Očigledno mogu da ponište vaš pasoš - napisala je na svom Fejsbuk profilu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tina Sibley (@sibley.tina) on

Gospođa Sibli je prvo mislila da se osoblje šali kada joj je rečeno da ne može da se ukrca na let zbog pečata.

- Očigledno ne. Na kraju sam morala da odustanem od leta i da odem u hotel - kazala je.

Ali stvari su postale prilično zbunjujuće kada je otišla u britansku ambasadu u Madridu da zameni pasoš.

- Ambasada je čula celu priču i rekla da je to glupost. S obzirom da je moj pasoš bio važeći, nisu mogli da mi ga zamene - objašnjava.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tina Sibley (@sibley.tina) on

Tina se vratila na madridski aerodrom, ali nije uspela da ubedi kompaniju Katar ervjez da je pusti da leti. Pitala je čak i osoblje zaposlene u avio-kompaniji Emirati da li može da putuje sa njima, ali nakon što su proverili sa tajlandskim zvaničnicima, odgovorili su joj da ne može.

Nekoliko sati nakon toga, gospođa Sibli se vratila u britansku ambasadu u potrazi za pomoć.

- Bili su sjajni. Razgovarali su sa mnom sve vreme i pomogli mi u procesu konkurisanja za dokumentaciju za hitne slučajeve, a zatim su mi dali broj da se javim kako bi mi ubrzali izradu pasoša. Ona obično traje dva dana, tako da bih u tom slučaju propustila venčanje - ispričala je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tina Sibley (@sibley.tina) on

Putnica je potom prenoćila u hotelu, a narednog jutra je dobila pasoš izrađen po hitnom postupku. Konačno je mogla da rezerviše drugi let za Tajland.

Međutim, avio-kompanija Katar ervejz joj je naplatila dodatnih 600 funti za ukrcavanje, tako da je Tinu ovaj put koštao oko 1.000 funti, a propustila je dva dana odmora na Tajlandu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tina Sibley (@sibley.tina) on

- Bila je to stresna i skupa lekcija, ljudi moraju biti svesni ovih potencijalnih problema sa turističkim pečatima u pasošu - napomenula je.

Da li ste nekada stavljali ove turističke pečate u pasoš?

Video: Pijani putnik pravio haos u avionu: Ukrao je alkohol i mokrio između sedišta

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qre

    13. mart 2020 | 23:17

    bas mi te zao,nemas para...ja sam cekao na let 28 sati nisam imao za hotel. i sledeci put daj 0asos da ti lupaju pecat...curka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA