≫ 

Staze na Kopaoniku otvorene, 100 studenata iz Novog Sada na skijanju

Uprkos zabranama malo ko odustaje od skijanja na Kopaoniku

  • 4
Kopaonik Foto: Nikola Tomić

Skijališta na Kopaoniku i dalje su otvorena, uprkos proglašenom vanrednom stanju i zabrani rekretativnog sporta zbog opasnosti širenja korona virusa, a kako Tanjug saznaje trenutno se na srpskoj planini nalazi i više od 100 studenata iz Novog Sada na edukativnim i rekreativnim aktivnostima.

Informaciju da su studenti na Kopaoniku Tanjugu je potvrdio i predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada Marko Gušić i najavio da će uskoro zvanično reagovati.

Zbog proglašenja vanrednog stanja u Srbiji su obustavljene sve sportske aktivnosti, prekinuta su prvenstva, profesionalni sportisti su kod kuće, a zabranjen je i rekretativni sport, kao i rad teretana.

Kopaonik Foto: Nikola Tomić

Kako je Tanjugu rekao direktor preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ćika skijališta na Kopaoniku će ostati otvorena sve dok od Vlade ne dobiju drugačiju instrukciju.

- Kad i ako budemo dobili instrukciju, mi ćemo prekinuti. Rade i hoteli, sve je prilagođeno trenutnoj situaciji, ali moram da vam kažem da to nisu organizovana sportska dešavanja, nego ljudi pojedinačno skijaju na otvorenom - rekao je Ćika.

Kopaonik Foto: Nikola Tomić

Ovih dana u medijima se pojavilo mnogo tekstova o primerima iz Italije na koje se sada gleda kao neodgovornost koja je doprinela šiirenju virusa korona, pa je tako, uz fotografiju prepunih četvoroseda na žičarama, navedeno da su mladi zatvaranje škola i fakulteta shvatili kao iznenadni raspust i krenuli, između ostalog na skijanje.

Njima su se tokom vikenda pridružili roditelji, dok ih vlada nije zatvorila.

Najneodgovorniji su se, pišu italijanski mediji, potom prebacili na francuska skijališta.

Video: Kako da olakšamo sebi izolaciju tokom pandemije?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. mart 2020 | 16:46

    Hapsi!

  • Miki

    17. mart 2020 | 20:13

    Treba i zatvore te što su ih pustili da skijaju..i te što skijaju...Uozbiljite se ljudi

  • plavi safir

    17. mart 2020 | 20:35

    Ako se samo skijaju ok, ali ako se posle sedi i pije i prave žurke onda smo u problemu. Zaraza je za zapadnu Evropu pošla baš iz skijališta Išgl u Austriji. Žurke, pića, gužva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA