≫ 

Plaže u Španiji radiće sa 40 odsto kapaciteta, sportovi na pesku biće zabranjeni

Niz mera koje će morati da se poštuju u Španiji

  • 0
majorka, španija, plaža Foto: Pixabay.com/ Majorka

Plaže u Španiji koja je ozbiljno pogođena korona virusom, za sada će raditi sa 40 odsto kapaciteta kako bi mogla da se ispoštuje mera socijalne distance među ljudima, prenos Sun.

Odbojka na plaži kao i ostali sportovi biće zabranjeni.

Vlasti Andaluzije objavile su da pripremaju plan koji bi podrazumevao da plaže rade sa samo 40 odsto kapaciteta kako bi bilo moguće da se održi socijalna distanca.

Regionalna vlada na jugu Španije navodno je odobrila planove za otvaranje plaža ovog leta koje moraju da slede stroge sanitarne mere.

- Kapaciteti plaža će biti ograničeni, a kada kažem ograničeni mislim na to da će neke plaže biti zauzete polovinom svog prethodnog kapaciteta ili čak i manje, između 40 i 45 odsti kapaciteta – izjavio je Huan Manuel Morno, predsednik regionalne vlade.

Lokalna policija će osigurati da se ove mere poštuju kao i sve sanitarne mere koje su obuhvaćene planom.

- Ove godine na plaži neće biti mogući sportovi, poput odbojke i fudbala na pesku, nikakve grupne igre – kazao je on i dodao kako traže formulu koja će omogućiti da se poštuje socijalno distanciranje, a i da se uživa na plaži uz maksimalnu sigurnost.

plaža, španija, tenerife Foto: Pixabay.com/ Tenerife

Neke plaže, kao što je to slučaj u Malagi gledaju da samnje broj za čak 90 odsto.

Savet iz Malage i Kosta del Sola vode intezivnu studiju o tome koliko prostora treba dati svakoj osobi na pesku kako bi se sigurala maksimalna sigurnost.

Video: Meduze se ne plaše korone: Hiljade njih uživa u plićaku napuštene plaže

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA