Luksuzan hotel na Maldivima jeftiniji nego odmor u Aranđelovcu, kako je ovo moguće?

Iako nisu svi troškovi uzeti u obzir, i dalje nas intrigira ova činjenica

  • 34
maldivi kopaonik Foto: Pixabay

Jedan korisnik na Tviteru pitao se kako je moguće da odmor na Maldivima može da nas košta manje od boravka u Aranđelovcu?

Prema cenama koje je upoređivao ispostavilo se da je smeštaj na luksuznim destinacijama u svetu kao što su Maldivi, Karibi ili Bali umnogome povoljniji od hotela sa pet zvezdica po Srbiji.

Na primer, hotel sa 4 zvezdice na Maldivima, za 2 osobe za 5 noćenja iznosi 419 evra, dok je cena za isti broj noći i osoba u hotelu s pet zvezdica u Aranđelovcu 750 evra.

Dalje, tokom upoređivanja odmora na Karibima ili Kopaoniku, odnos cena je ispao sledeći:

Boravak u hotelu sa 4 zvezdice na Karibima košta 195 evra, dok je odmor u hotelu sa pet zvezdica na Kopaoniku čak 700 evra.

Hotel na Baliju bi za dve osobe za pet noći koštao 278 evra, dok je odmor na Zlatiboru u hotelu sa pet zvezdica čak 750 evra.

Ipak, ovde se možda zaboravlja cena karte koja bi vas dosta koštala da stignete do ovih egzotičnih destinacija, zatim takse i transferi.

Kada je reč o navedenim hotelima u Srbiji koji su služili za komparaciju, ne treba zaboraviti da su u pitanju luksuzni SPA hoteli sa pet zvezdica i važe za najluksuznije na tim lokacijama.

Ipak, ne prestaje da intrigira činjenica da je smeštaj na ovim egzotičnim destinacijama ovoliko jeftiniji od smeštaja u Srbiji.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr.

    22. maj 2020 | 18:15

    Pa Ljudi Budimo Realni Srbija Je Naj Mocnija Zmlja U Regionu A I Sire,Najbrze Napredujemo.Znate li vi sta je Arandjelovac za Maldive i sve te druge egzoticne destinacije AR je klasa ima jedan hotel i dve ulice i puno sadrzaja treba vam mesec dana da ga obidjete,normalno da sa tolikim sadrzajem i cena skuplja🤣🤣😂😂😭😭

  • 🐕🐕

    22. maj 2020 | 16:48

    Zasto se vise isplati sesti u avion otici u Ameriku polagati vozacki ispit i vratiti se u Srbiju izadje jeftinije nego da polazes u Srbiji

  • kole

    22. maj 2020 | 18:15

    Nista ja u Srbiji ne kapiram.Radnici po hotelima rade za 200 € a hotel ima cenu prenocista ko u Alpima gde je radnika placaju min 1500 € .Ko koga tu i zasto koja je to mafija to treba resorno ministarstvo da utvrdi ako hoce ,ali nece.Svako uzima deo od kolaca pa za radnu snagu sta ostane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA