≫ 

Turisti ipak dolaze u Italiju, dovijaju se na sve moguće načine kako bi izbegli karantin

Trenutno dosta stranih turista ima u Lidu di Jesolu

  • 3
Italija, plaža, foto: pixabay.com

Dok vlade pojedinih zemalja članica EU još uvek procenjuju da li da otvore granice ili ne sa Italijom, turisti više ne mogu da čekaju i pronalaze načine da dođu do svojih omiljenih letovališta.

Za severne susede, posebno Austriju i Nemačku, letovalište Lido di Jesolo, blizu Venecije je omiljena meta. Mnogi Nemci i Austrijanci su, uprkos zatvorenim granicama, doputovali "inkognito" i čine polovinu od ukupnog broja gostiju, navodi agencija Ansa.

Da bi zaobišli zabrane Nemci i Austrijanci putuju preko Švajcarska koja ima otvorene granice sa Italijom, a pri povratku moraće preći isti put da bi, jednom kod kuće, izbegli obavezni dvonedeljni karantin, meru koja je još na snazi u Austriji i Nemačkoj za one koji dolaze ili se vraćaju iz Italije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki

    7. jun 2020 | 16:38

    Samo da ne idu u CG !

  • Milena

    7. jun 2020 | 18:48

    Na fotografiji najlepša Sardinija♥️, koju podjednako volim kao i Siciliju. Daj Boze da se otvore granice, pa da mogu u Italiju.

  • Vojkan

    8. jun 2020 | 10:27

    Putovati automobilom ove godine na more bice nemoguca misija, toliko procedura da ce nam se smuciti letovanje, blago onima koji mogu da preko Royal Charter Service-a privatni letovi priuste sebi ovu uslugu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA