≫ 

U Crnu Goru polako pristižu turisti, sve je spremno čak i za slučaj da se neko zarazi koronom

Crna Gora trenutno radi na "draft" planu zaštite svih posetilaca

  • 6
Zastava Crna Gora Foto: Pixabay.com

Crna Gora se tokom prethodnog meseca užurbano pripremala za letnju sezonu koja je, sudeći po donetim merama, ove godine potpuno drugačija od svih prethodnih.

Nakon iznetih preporuka za dolazak turista, kao i uvođenja preventivnih mera, koje uključuju održavanje higijene, nošenje maski i obaveznu socijalnu distancu, najavljen je i dodatni plan zdravstvene zaštite svih posetilaca.

Doktorka Sanja Medenica iz Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni otkrila je u emisiji "Boje jutra" šta će se desiti ukoliko se turista zarazi novim virusom korone.

- U draft verziji je predviđeno da, u slučaju da se turista zarazi u Crnoj Gori, tu će se i lečiti kao i naši građani. U hotelu će biti osoba kome će se turista obratiti ukoliko ima simptome virusa, napravljen je put ko se kome i gde javlja. Za privatni smeštaj vlasnici će biti obavezni, da ukoliko njegov gost ima respiratorni problem prijavi slučaj. Imaće sve informacije kome, šta i gde treba da se javi - otkrila je dr Medenica.

Epidemiolog je posebno naglasila da je ovo verzija draft plana, te je ujedno najavila da će javnost narednih dana biti detaljnije obaveštena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA