≫ 

Grčka se sprema za ponovno uvođenje mera: "Turizam ima rizika, tri nedelje kasnije vidimo rezultate"

Grčka razmatra da uvede nove mere ograničenja

  • 3
Kefalonija, Grčka Foto: Pixabay

Grčka je na ivici da uvede nove mere ograničenja nakon što je došlo do porasta broja novoobolelih od korona virusa, što se desilo posle povratka međunarodnih turista.

Ukupan broj zaraženih ljudi je i dalje mali, sa samo 2,165 aktivnih slučajeva korona virusa.

Prema podacima Nacionalne organizacije za javno zdravstvo, zdravstveni zvaničnici nedavno su identifikovali 60 novih slučajeva korona virusa.

Od 60 otkrivenih novih slučajeva, za 40 njih je potvrđeno da su uveženi u toku redovnih pregleda koji su se vršili na različitim ulaznim granicama zemlje.

Usred pandemije, grčka vlada je ponovo potvrdila da ta zemlja planira da uvede stroge bezbednosne i zdravstvene protokola kako bi se zaštitili i njeni građani i posetioci.

andros, grčka Foto: Pixabay.com

Grčka kaže da je spremna da ponovo uvede zabranu javnih okupljanja i ograničenja putovanja sledeće nedelje, upozoravajući da se bezbednosne smernice za korona virus često ignorišu.  Takođe, pojačaće se inspekcija barova i restorana.

Portparol vlade Stelios Petsas rekao je lokalnim medijima da su "odlučni da zaštite većinu od neozbiljne nekolicine". Nova ograničenja mogla bi biti uvedena već u ponedjeljak.

Zdravstveni zvaničnici su takođe zabrinuti zbog broja „asimptomatskih“ slučajeva među stranim putnicima koji sada ulaze u popularno žarište.

-  Turizam ima svoje rizike i tri nedelje kasnije vidimo rezultate - kazao je pre samo nekoliko dana vodeći stručnjak za zarazne bolesti Nikos Šipsas.

Video: Srpski turisti koji su otišli u Grčku: Nismo se pokajali nijednog trenutka!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA