• 2

Crna Gora pooštrila mere: Ovo su novi uslovi za putnike iz Srbije

Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta

  • 2

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore - navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju koje su prenele podgoričke "Vijesti" dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

- Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori - piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    Do podne mrze sami sebe a od podne ceo svet a nas najviše. Zato ja lepo spavam što su me nasikirali

  • Goran F

    Samo vi zabrane udarajte , uživajte bez turista ,a ja vas pozivam da dođete u Srbiju da zaradite branjen malina i ostalog voća .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima