≫ 

Turistička mesta u Srbiji relativno popunjena

Turizam u Srbiji cveta

  • 3

Na turističkim destinacijama u Srbiji se poštuju mere protiv epidemije, najpopunjeniji su Zlatibor, Vrnjačka i Sokobanja, Palić, Srebrno jezero, a građani za odmor sve češće biraju i seoski turizam, rekla je danas za Tanjug šef službe razvoja turističke ponude Turističke organizacije Srbije Ljiljana Čerović.

- Tradicionalno su najpopunjenije velike destinacije, koje imaju velike smeštajne kapacitete, kao što su Zlatibor, Vrnjačka banja, Sokobanja, Palić, popunjeno je i Srebrno jezero kažu do kraja sezone - rekla je ona.

Dodala je da su i manje destinacije, kao na primer Gornji Milanovac koji ima razvijen seoski turizam, sve češći izbor turista ove sezone.

- Početkom sezone u junu smo znali da nećemo imati toliko stranih turista, ali da će domaći turizam na neki način to nadomesti i popuniti kapacitete u Srbije - kaže ona i dodaje da je ta ponuda afirmisana preko medija.

Turisti su ove sezone u Srbiji domaći, a odmor provode i u privatnom smeštaju, kao i u etno kompleksima u Srbiji.

- Ne možemo se porediti sa prošlom godinom, koja je bila rekordna, ali ipak su kapaciteti relativno popunjeni - rekla je ona i dodala da generalno možemo biti zadovoljni s obzirom na celu situaciju.

Kako je objasnila hoteli u turističkim destinacijama nisu ni prekidali sa radom, a sada, poštujući mere, svesno koriste manji obim svojih kapaciteta.

I u turističkim mestima poštuju se ograničenja u radu ugostiteljskih objekata a tradicionalne turističke manifestacije su otkazane što je mera zdravstvene bezbednosti.

- Naši turisti su svesni toga i zato i idu da se odmore u Srbiji - kaže ona.

Turizam, svetski a i domaći, ipak slovi za privrednu granu najviše pogođenu Kovidom.

- Jako veliki problem imaju hoteli u velikim gradskim centrima, oni trpe najveće posledice od situacije sa epidemijom, jer je njihov rad baziran na stranim turistima, kongresnom i sajamskom turizmu i na poslovnim ljudima - kaže ona i dodaje da na tom planu pokušavaju nešto da preduzmu, ali zaključuje da je situacija krajnje neizvesna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    22. jul 2020 | 17:23

    Ali zato cene smeštaja po Srbiji su skuplje nego na moru!

  • Mikela

    22. jul 2020 | 17:01

    Ulozite svi u Srbiju

  • Lenka

    26. jul 2020 | 11:20

    Zaista imamo prelepu zemlju nismo ni svesni koje lepote se nalaze oko nas samo sto mi to ne cenimo i ne cuvamo draza nam ostava za metle u Grckoj po 400eura nego da platimo nasem coveku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA