• 0

"Turska je bezbednija od mnogih drugih zemalja u svetu, sigurno će se turisti vratiti"

Da li je sigurno letovati u Turskoj?

  • 0
turska plaza more letovanje

Foto: Pixabay

Turska je bezbednija od Španije, jer slučajevi korona virusa i dalje nastavljaju da opadaju u glavnim turističkim lokacijama, tvrdi Timusin Guler, generalni direktor Agencije za promociju i razvoj turskog turizma.

Guler je govorio za britanski San o povratku turista, te je naglasio da je Turska ovog leta najbolji izbor za turiste.

- Turska je bezbednija od mnogih drugih zemalja u svetu. Bezbednija je od Španije i drugih država i sigurno će se turisti iz Engleske vratiti. Turizam je važan za Tursku, tako da su svi srećni što turisti ponovo dolaze - kazao je Timusin.

On je potom objasnio kako praksa "sigurnog turizma" funkcioniše, a u okviru koje hteoli i rizorti moraju da pristupe ovom programu koji je podržala vlada, a koji dokazuje da su ispoštovane 132 iznete mere bezbednosti.

Svi hoteli koji ne poštuju mere će u kratkom roku bili zatvoreni, otkriva turski stručnjak za turizam.

Bodrum

Foto: Pixabay/Bodrum

- Ja sam već lično posetio više od 50 hotela da vidim da li poštuju pravila, a stotine njih u Bodrumu i Antaliji ih se pridržavaju. Svakog meseca se sertifikati obnavljaju, tako da svi moraju da slede pravila - ako se ne pridržavaju pravila, sertifikat se oduzima. Postoji prvo kazna za hotel ili letovalište od 8.000 lira (oko 114.000 dinara) - kazao je direktor Agencije za promociju i razvoj turskog turizma.

Timusin je dodao da je povećan broj ljudi u turističkim letovalištima kao što su Bodrum i Dalaman, a nadaju se da će postići slični uspeh kao prošlogodišnje sezone, ili bar 80 odsto od toga.

U trenutku pisanja teksta broj aktivnih slučajeva u Španiji je 107.109, a u Turskoj 10,678.

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima