"Zaglavio sam se u zemlji koja nema nijedan slučaj virusa, a ne daju mi da odem kući"

On je zaglavljen na malom ostrvu već šest meseci

  • 2
Rob Small Foto: Facebook/Rob Small

Britanac Rob Smol se od marta meseca nalazi na bajkovitom ostrvo Upolu na Samoi, koje je oko 16.000 kilometara udaljeno od Velike Britanije. Njegova situacija se neće u skorije vreme promeniti.

Ostrvo Samoa koje se nalazi u Pacifiku nije zabeležio nijedan slučaj Covid-19, a i dalje je na snazi vanredno stanje. Rob veruje da do Božića neće moći da vidi svoju partnerku Beki i četvorogodišnjeg sina.

- Instrukor sam ranjenja. Obično radim dva meseca na Samoi i dva meseca u Londonu, tako da sam šest meseci godišnje otprilike sa porodicom - rekao je Rob za britanske medije, a zatim objasnio da iako mnogi misle da je zarobljen u raju, nije baš sve kako se čini.

Nemam gde da odem. Zaglavljen sam usred južnog Pacifika, pet meseci ne radim ništa i ne nazire se kraj. Iako mnogi misle da je ovo raj, za mene su raj porodica i bliski prijatelj. To je osećaj sreće koji dobijete samo kad ste u njihovom društvu. Kada ste sa njima, onda je lokacija potpuno nebitna - iskreno je zakao instruktor ronjenja.

Na ostrvo ga je doveo posao, tako da Rob svakodnevno razgovara sa partnerom sa kojim je otvorio Centar za ronjenje i vodene sportove "Pjur Oušn", a jednom nedeljno zove rodbinu i prijatelje.

Rob Small Foto: Facebook/Rob Small

Turizam na Samoi je "potpuno zamro" zbog zatvaranja granica. Robova firma je zatvorena od aprila i nije siguran kada će se ponovo otvoriti.

Instruktor ronjenja tvrdi da je povratak kući "gotovo nemoguć" zbog globalnih ograničenja putovanja.

- Čini se da će granice ovde na Samoi biti zatvorene do sledeće godine. Ne postoji nikakva pomoć vlade za firmu poput naše, pa mogu samo da se nadam. Ne mogu samo da napustim kuću, posao i pse i nadam se da će oni biti i dalje ovde kada se jednom vratim na Samou - rekao je Smol.

Rob Small Foto: Facebook/Rob Small

Bez posla kojim se bavio, poslednjih nekoliko meseci Rob obilazi ostrvo automobilom i motorom. Često sedi na plaži koja se nalazi u blizini njegovo doma uživajući u pogledu na čisto more i razmišljajući o svojoj porodici. 

- Istražujem otok automobilom ili motociklom. Volim da sednem na pristanište i gledam netaknutu plavu vodu koja svetluca pod zracima sunca - ispričao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA