Rajaner reže kapacitete: Kako će izgledati njihov red letenja ove zime?

Sa 60 na 40 odsto kapaciteta

  • 0
Ryanair, avio, kompanija, let, Niš Foto: Facebook/Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner je danas dodatno smanjio kapacitete u redu letenja za zimsku sezonu, novembar-mart, sa 60 na 40 odsto prošlogodišnjih.

Zbog povećanja ograničenja letova koje su uvele vlade EU, avio-putovanja kao i iz većeg dela Centralne Evrope, Velike Britanije, Irske, Austrije, Belgije i Portugalije su znatno smanjena, što je dovelo do blagog pada rezervisanja karata unapred u oktobru, ali znatnog za novembar i decembar, navodi se u saopštenju Rajanera dostavjenom Tanjugu.

Kompanija dodaje da planira da održi do 65 procenata svoje zimske mreže ruta, ali uz smanjene frekvencije letova.

Pored zatvaranja baza u Korku, Šanonu i Tuluzu, Rajaner je najavio i znatno smanjenje avio-baza u Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji i Beču.

Sa ovim znatno smanjenim zimskim kapacitetom i faktorom popunjenosti sedišta od oko 70 posto, Rajaner sada očekuje da će ukupan broj prevezenih putnika u celoj godini pasti na približno 38 miliona, ali ne isključuje mogućnost da dodatno smanji ovu procenu ukoliko vlade EU nastave sa ograničavanjem avio-putovanja i uvođenjem dodatnih mera zaključavanja ove zime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA