≫ 

Gde je sve moguće noćno skijanje u Srbiji?

Najbolji noćni provod za ljubitelje skijanja

  • 0
noćno skijanje foto: pixabay.com

Mnogim ljubiteljima skijanja je posebno atraktivna ideja da idu na noćno skijanje. U zavisnosti od toga koji je ski-centar u pitanju, zavisiće i termini. Ali obično je to par sati i to počev od 18 ili 20 časova pa do 21, eventualno 22 sata.

U Srbiji konkretno, postoji nekoliko ski centara koji nude i ovu opciju.

Noćno skijanje na Kopaoniku

U okviru najvećeg srpskog ski-centra na planini Kopaonik postoje 3 staze za noćno skijanje i jedna za noćno sankanje.

Ove godine svi skijaši, koji kupe sezonsku ski-kartu 10 dobijaju i besplatno noćno skijanje. Inače je ta aktivnost dostupna svima, koji kupe karte za sedam i više dana.

Ali da bi neko mogao da iskoristi tu mogućnost potpuno besplatno uz pomenutu kartu, mora da „poništi“ taj dan, odnosno da ga iskoristi i za dnevno skijanje na ovoj planini.

Inače su cene za noćno skijanje na Kopaoniku različite i zavise primarno od termina. Primera radi, ukoliko odlučite da Novu godinu dočekate na ovoj planini i želite da okusite čari noćnog skijanja, to će vas po osobi koštati 2.350 dinara za odrasle, odnosno 1.800 za decu i to samo na jednoj stazi. Cena korišćenja sve tri staze namenjene noćnom skijanju i to Malo jezero, Karaman greben i Pančićev vrh u periodu od 25. decembra do 3. januara iznosi 2.800 dinara.

Da ne bude zabune, to je cena pojedinačne karte za jedan termin u navedenom periodu.

Gde još u Srbiji postoje staze za noćno skijanje?

Obično mlađi ljubitelji skijanja uživaju u mogućnosti da se oprobaju u spustu noću, ali ne postoji ograničenje u godinama, ukoliko želite da probate nešto novo.

Iako je na snazi i dalje pandemija korona virusa, mnoga skijališta se pripremaju za nastupajuću sezonu i polažu nade u dolazak gostiju tokom zimskog raspusta, odnosno za novogodišnje praznike.

Staze za noćno skijanje, osim na Kopaoniku, postoje i na Divčibarama, Goču, Tari i Zlataru.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA