Britanci izolovani: Zabranjeno putovanje u još 4 zemlje, jedna je u našem komšiluku

Brze mere su u ovoj opasnoj situaciji neophodne, smatraju zvaničnici

  • 5
Avion Foto: Pixabay.com

U Austriji od ponoći stupa na snagu uredba kojom se zabranjuje sletanje avionima iz Velike Britanije na austrijske aerodrome.

Ta uredba će, zbog mutacije korona virusa u Engleskoj, biti na snazi do 1. januara.

- Brze mere su u ovoj opasnoj situaciji neophodne - naglasio je šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg.

On je istakao da se svim sredstvima mora sprečiti da opasna mutacija virusa bude uneta u Austriju.

Ministarstvo zdravlja, i pre stupanja na snagu uredbe o zabrani sletanja avionima iz Velike Britanije, uvelo je stroge mere za putnike koji tokom dana stižu u Austriju iz te zemlje.

Za sve putnike koji ulaze u Austriju važi pravilo da se mogu "osloboditi" karantina testiranjem o sopstvenom trošku tek nakon pet dana izolacije.

Švajcarci zabranili ulazak iz Britanije i Južne Afrike

Švajcarska vlada je naredila da svako ko je ušao u zemlju iz Velike Britanije i Južne Afrike, počev od 14. decembra, mora da ide u desetodnevni karantin, preneo je Rojters.

Osim toga, vlada Švajcarske je zabranila ulazak stranim državljanima koji putuju iz Britanije i Južne Afrike.

- Otkrićem novog, zaraznijeg soja korona virusa u Engleskoj i Južnoj Africi, federalno veće je odlučilo da preuzme mere i spreči eventualno širenje nove vrste virusa - navodi se u današnjem saopštenju i dodaje da dosad nije otkriven nijedan slučaj novog soja korone.

I Severna Makedonija zabranila letove

Severnomakedonski Krizni štab odlučio je danas da do kraja godine zabrani letove ka i iz Velike Britanije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Takođe, za sve koji dolaze iz Britanije uvodi se dvonedeljni karantin, prenosi MIA.

Severna Makedonija, zastava Foto: Pixabay

Kako se navodi, ovu meru predložila je Komisija za infektivne bolesti, a nakon vesti da se širom Engleske širi mutirani soj korona virusa koji ima veću sposobnost prenosa.

Indija obustavlja letove iz Engleske

Indija obustavlja sve letove iz Velike Britanije do te zemlje od srede do kraja godine, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Da će primeniti meru obustave letova iz Velike Britanije do te zemlje do kraja godine, potvrdilo je ministarstvo saobraćaja na Tviteru danas, prenosi Rojters.

Zabrana će stupiti na snagu u sredu, a svi putnici koji pre toga dođu iz Velike Britanije biće testirani po dolasku na aerodrome, saopštilo je indijsko ministarstvo.

Veliki broj zemalja prekinuo je putničke veze sa Velikom Britanijom nakon što je britanski premijer Boris Džonson upozorio da je visoko zarazni novi soj koronavirusa prisutan u ovoj zemlji, navodi agnecija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA