Koliko će vas koštati zimovanje u Borovecu: Ove godine uživanje na snegu je skuplje nego ranije

Srpski turisti godinama rado odlaze u najstariji bugarski ski-centar, jer je blizu i po cenama povoljniji od drugih zimovališta

  • 1
Bugarska Borovec Foto: Privatna arhiva

Pored planina u Srbiji na kojima ljubitelji zimskih sportova uživaju ovih dana, ima i onih koji žele da, uprkos ograničenjima zbog pandemije korona virusa, odu u Bugarsku na zimovanje. Ove sezone to će biti drugačije nego prethodnih, jer je neophodno da imate negativan PCR test na korona virus koji ne sme biti stariji od 72 sata.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Ambasade Republike Srbije u Republici Bugarskoj, brzi antigen test se ne priznaje. Negativan PCR test moraju da imaju i lica koja su vakcinisana, kao i deca, bez obzira na uzrast.

Sve to posebno ističemo, jer utiče na cenu skijanja u Borovecu, jednom od najpoznatijih ski-centara na teritoriji Bugarske. Od Beograda je udaljen oko 475, a od Niša oko 245 kilometara.

Zimovanje u februaru

Najjeftinija opcija smeštaja krajem februara iznosi 205 evra za 7 noćenja za dve osobe. Reč je o smeštaju u objektu koji je oko 550 metara udaljen od centra i koji je nekategorizovan.

Oko 260 evra će vas koštati smeštaj u objektu koji je kategorisan sa dve zvezdice i nalazi se na oko 750 metara udaljenosti od centra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Irina Krishchenko (@irina_krishchenko)

Smeštaj u objektu sa tri zvezdice u istom periodu za dve osobe iznosi od 310 evra.

Ako izaberete smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, onda će vas to koštati od oko 480 evra u navedenom periodu za 2 osobe. Reč je o hotelu koji je nešto više od kilometar udaljen od centra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели sashka aleksandrova hadjiyska (@sashka_had)

Najjeftinija opcija smeštaja u hotelu sa 5 zvezdica za kraj februara, za dve osobe, na bazi 7 polupansiona se kreće od oko 830 evra. Trenutno najskuplja varijanta iznosi 1.575 evra, za smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica za dve osobe, na bazi usluge noćenja sa doručkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA